Отидете към основна версия

1 833 6

НАСА засне как руски свещеник, благославя старта на Союз

  • наса-
  • свещеник-
  • благослава-
  • международна космическа станция-
  • союз мс-06-
  • роскосмос

Фотографът на НАСА Бил Ингълс направи снимка на Руски православен свещеник благослови изстрелването на кораб "Союз MС-06" с кадилница, светена вода и всички останали религиозни ритуали, които да осигурят на мисията успешен старт.

Изображението бе публикувано в сайта на космическата агенция, както и на официалната страница в Twitter.

Когато руска ракета излита от космодрума Байконур, тя почти винаги се освещава от протойерей Сергей Бичков от храма "Свети Георги Победоносец". Той поема тази задача през 1997 г. и продължава съвестно да изпълнява задълженията си и до днес.

По принцип в Байконур никое събитие не минава без свещеник, съобщава сайтът Тaday.ru. На всички паради, паметни дни, Деня на космонавтиката и др., свещеникът е поканен като почетен гост, който изнася речи, поздравява и благославя събитието и участниците в него.

"Сега съм редовен член на екипа, който е отговорен за старта на всяка ракета. Аз съм смятан за заслужил изпитател на космодрума и заслужил изпитател на космическата технология", коментира протойерей Бичков.

Припомняме, че 53-тата космическа експедиция, в която участват руският космонавт Александър Мисуркин и американските астронавти Джо Акаба и Марк Ванде Хей тази сутрин се скачи успешно с МКС и след проверка на херметичността, тримата се присъединиха към руския космонавт Сергей Рязански, астронавта от НАСА Ранди Бресник и италианеца Паоло Несполи, които ги очакваха на орбиталната станция.

Новите попълнения в екипажа на МКС ще прекара приблизително пет и половина месеца на борда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини