Отидете към основна версия

44 152 17

Изкуството на самозадоволяването ... за жени

  • самозадоволяване-
  • мастурбират-
  • жени-
  • секс-
  • мастурбация

Защо е важно жените да мастурбират

Снимка: Shutterstock

В миналото се е вярвало, че жените нямат сексуален нагон. Тази абсурдна теория е развенчана отдавна и вече живеем във време, в което женската сексуалност е много по-добре възприемана. Човешките създания не правят секс само, за да се възпроизвеждат, но и като начин на комуникация, да покажат любовта си и други емоции. И ако в миналото жените са се срамували да мастурбират, то сега е времето, когато спокойно и активно могат да се погрижат за нуждите си.

Според японски секс експерти има много ползи от мастурбацията, като например освобождаването от стрес, което настъпва поради произвеждането на хормони и балансирането им по време и след оргазъм. Възможността жената да опознае себе си и кои части от тялото й реагират на определен вид стимулация е друга полза, която е от голямо значение, тъй като познаването на собственото тяло е много важно за воденето на пълноценен сексуален живот с партньор.

На пазара се предлагат и различни продукти, които добавят нов елемент към женския ритуал на самозадоволяване. Както и в секса, рутината и отегчението могат да станат причина за получаването на по-малко удоволствие, така че винаги е добре да добавите нещо ново и вълнуващо. Има известни основания за опасенията на някои жени, че използването на такива продукти може да намали чувствителността на жената по време на секс. Според японските специалисти мастурбацията с много мощни играчки наистина може да намали чувствителността, но само временно. Не трябва да се забравя, че сексът и мастурбацията са различни преживявания. Наличието на партньор събужда много сетивни източници, а и доброто познаване за собственото тяло, което е следствие от използването на играчка, може да отвори нови врати за изследване и удоволствие.

В миналото, хората са казвали, че редовната мастурбация води до ослепяване и други подобни, но това са неща измислени от родителите, за да възпитават децата си. Стига да не го правите, използвайки предмети, с които можете да се нараните, и това занимание да не ви откъсва от нормалните ежедневни отговорности, няма никакви странични ефекти, ако се спазва отлична хигиена на интимните части.

Много важно е за хората от всеки пол да имат баланс и ритъм в живота си. С годините се увеличава нивото на стрес и умора и тялото се разбалансира. В такива моменти самозадоволяването е много полезен метод за възвръщане на либидото и естествения баланс в тялото.

Ако се сравнят жените, които мастурбират с тези, които не го правят, е ясно, че първите познават телата си много по-добре, а това е от огромно значение за добрия секс с партньора.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Изкуството да си любовница

    Ако сте се оказали в ролята на любовница вместо на съпруга, погледнете откъм хубавата страна на ситуацията и вземете максимума от нея. В никакъв случа ...
    28.10.2017
    44 783
    44
  • 9 "мръсни" женски тайни

    И двата пола са любопитни един към друг и искат да знаят мръсните си малки тайни един за друг. Ето какво крият жените от мъжете: 1. Хубавият разгов ...
    16.10.2017
    69 610
    39
  • И жените имат нужда от орален секс

    Оралният секс е сред любимите прелюдии, отвеждащи интимната двойка към същинската част от любовната игра. И докато за мъжете фелациото е редовно начал ...
    21.09.2017
    42 281
    57