Отидете към основна версия

13 639 31

Мистериозна рисунка се появи в житна нива край Хасково (СНИМКИ)

  • хасово-
  • мистерия-
  • житни кръгове-
  • фигура-
  • необяснимо-
  • агроглифи

Огромната фигура с размери 100 на 130 метра се появила ненадейно в нива до път Е-80

Снимка: shutterstock

Странна и необяснима фигура се появи насред нива край Хасково, пише регионалният сайт Haskovo.net.

Рисунката, която според някои доста прилича на летяща чиния, е била забелязана на сателитни снимки, направени с платформата за наблюдение на Земята Google Earth.

Агроглифът с размери около 100 на 130 метра се намира в земеделски парцел, разположен между влаковата линия и международния път Е-80.

Какво точно представлява фигурата, как се е появила там и кой я е направил, можем само да гадаем.

Някои обаче смятат, че странната рисунка е една от онези тайнствени фигури, за които науката все още не е открила достоверно рационално обяснение.

Тези геометрични фигури се появяват ненадейно върху растителни култури или пясък, насред блата или пък върху заснежени равнини и върху лед. За появата им съобщават хора от различни точки на света, като най-често те се появяват из ниви във Великобритания.

Макар този феномен да е обект на изследвания от десетилетия, все още няма отговор на въпросите – кой или какво ги създава. Според най-разпространената теория за произхода на тези т.нар. "житни кръгове", те са дело на извънземни посетители. Скептиците обаче смятат, че техните създатели са напълно земни и имат много странно чувство за хумор.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини