Отидете към основна версия

5 286 29

Известни българки се засякоха с Меркел в квартален супермаркет

  • меркел-
  • ангела меркел-
  • квартален супермаркет-
  • пазарува-
  • нона йотова-
  • поетеса-
  • маргарита петкова-
  • германия-
  • канцлер

Поетесата Маргарита Петкова публикува в мрежата снимки от берлински супермеркет, на които се вижда германският канцлер

Поетесата Маргарита Петкова пусна във Facebook профила си снимка, на която тя и актрисата Нона Йотова пазаруват в Берлински супермаркет, а на втори план се вижда канцлерът на Германия Ангела Меркел, която върши същото. Сама.

Петкова коментира снимката с руския израз "Опять попали в газету". И още: "На пазар в Берлин. Видни личности в квартална бакалия. Е, събрахме се! Нема “Бойко”, да живее международното пазаруване!"

Публикацията ѝ веднага събра десетки коментари във Facebook, в много от които се изразява учудване, че никъде не се вижда охраната на канцлера Меркел.

Нона Йотова също сподели любопитен кадър в профила си в социалните мрежи - за интересната среща, докато пазарува.

В магазин за хранителни стоки тя се засякла с ...германския канцлер Ангела Меркел. Под снимките, който публикува, актрисата написа само: "Агенти, не съвсем под прикритие!".

От снимките става ясно, че германският канцлер пазарува сама. На кадрите се вижда как Меркел бута пазарска количка, а после минава с продуктите си и през касата. И въпреки че е една от най-влиятелните жени в света вече десетилетие, в магазина канцлерът е …обикновен клиент.

Новината веднага бе подхваната от българските медии.

Маргарита Петкова обяснява защо е била в столицата на Германия.

"Чудесната инициатива на Arttheater Katja Kostova и BKI in Deutschland “Известни актьори четат съвременни български автори” събра българи не само от Берлин, но и специално пристигнали за събитието почитатели на българската култура от Лайпциг, Потсдам и Хамбург.

Специални благодарности на Нейно Превъзходителство г-жа Елена Шекерлетова, посланик на РБ в Германия, която удостои с присъствие събитието, на композитора и председател на СБК, отложил специално завръщането си в България, на съпругата му Мариана Минкин - дипломат в ФРГ, на Мария Стоянова, бивш председател на СЕМ, както на всички служители на посолството ни, на официалните представители на институции и организации и многобройната публика, отделила от времето си за да бъдем заедно", написа тя в социалната мрежа.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини