Отидете към основна версия

4 387 12

Сензационни СНИМКИ на първия затворен град у нас заради коронавируса

  • банско-
  • изолация-
  • карантина-
  • коронавирус

Банско ще остане затворен в срок от минимум две седмици

Снимки: БГНЕС

Вчера вечерта стана ясно, че град Банско ще бъде под пълна карантина заради разпространението на коронавируса. Никой няма да може да влиза и излиза от града.

Решението на здравния министър за затваряне на града ще е в сила от вчера и е със срок от 2 седмици. Причината е тенденцията болните от коронавирус в зимния курорт да се увеличават стремглаво. Никой няма да има право да влиза и излиза, по улиците ще се допускат само хора, които отиват до хранителни магазини, аптеки, бензиностанции, здравни центрове, банки или застрахователни офиси.

Гражданите с постоянен или настоящ адрес имат право да се приберат по домовете си до 20:00 утре. Само доставки за магазини, екипи на комуналните предприятия, здравни инспектори, полицаи и спешни екипи ще бъдат допускани. Влизането или излизането от зоната за всеки друг ще се счита за нарушаване на карантината и ще се наказва с до 5 г. затвор и до 50 000 лв. глоба, подчерта вътрешният министър Младен Маринов.

Междувременно се появиха и снимки от изолирания град. На входовете на Банско вече има контролни пунктове.

В Банско към момента има около 200 чуждестранни туристи по хотелите. В рамките на 24 часа ще могат да напуснат страната, съобщи външният министър Екатерина Захариева.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини