Отидете към основна версия

8 763 23

Ето я пазената в тайна годеница на Николай Нанков (СНИМКИ)

  • годеница-
  • сватба-
  • николай нанков-
  • тайна-
  • годеж

Заместник-министърът стяга сватба навръх 6 септември

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се готви за тежка сватба навръх 6 септември – Съединението на България. Под венчилото политикът ще мине с хубавата Елена, чието име доскоро Нанков упорито пазеше в пълна тайна.

Бъдещата му съпруга е родом от Велико Търново и е на 24 години. Младоженецът пък е с 12 години по-голям от нея. За красивата Елена се знае, че е завършила математическата гимназия в старата столица, после продължила обучението си извън пределите на България, а именно в университета „Бирмингам“ в Англия, където изучавала право.

Любопитна подробност е, че булката на Нанков също има връзка с политиката, защото нейният баща и бъдещ тъст на зам.-министъра е бившият депутат от НДСВ Владимир Димитров, който към края на царския мандат мина в редиците на „Новото време“. Дядо ѝ пък е сред славните ректори на Великотърновския университет.

Пръв, че Николай Нанков стяга сватба, издаде премиерът Бойко Борисов преди няколко месеца, докато двамата бяха на поредна инспекция край язовир „Студена“. Впоследствие стана ясно, че първоначалната дата на сватбената церемония е била 19 септември, но булката решила да я измести по-рано през същия месец, защото се консултирала с астролог. А и двамата с Николай преценили, че покрай националния празник се натрупват няколко почивни дни, което ще улесни пътуването на гостите.

Младоженците споделиха, че вече са избрали и мястото, на което ще се проведе церемонията. За тържеството са ангажирали резиденция „Бояна“, където миналото лято се омъжи по-малката от двете щерки на Илиана Раева и Наско Сираков. Английският двор на правителствения комплекс бе отворен за частни мероприятия преди няколко години и оттогава там се провеждат по около 15-ина сватби през летния сезон.

„Мечтая да се видя женен, леко побелял и с цели три деца“, издаде с усмивка Нанков, който разкри, че е планирал да предложи на любимата си Елена още през миналия май. На колене обаче паднал навръх Нова година във Виена, където двамата били на кратка ваканция, предава struma.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.

Свързани новини