Отидете към основна версия

17 593 27

Колекционер събрал 52 Trabant-а

  • трабант-
  • колекция

Най-сериозният любител и познавач на уникалните немски автомобили Trabant у нас живее във Велико Търново, предаде БНТ.

Ивайло Антов колекционира любимите на няколко поколения картонени коли повече от двайсет години и често се шегува, че е сред малкото мъже в България, който притежава петдесет и два автомобила и всеки ден може да кара различна кола.

По думите му Trabant е вечна кола, защото продължава без проблеми да развива скорост на магистралата от над 120 км/ час.

Ивайло наследил интереса към трабантчетата от баща си и дядо си. Три поколения мъже с удоволствие се прехласвали по немското социзобретение от пресован картон. Когато започнали да излизат от употреба той се нагърбил с нелеката задача да ги спаси и съхрани.

„Като деца са ми! От началото един, втори, взех един за части, обаче на мен ми свиди да го разглобя и един, по един ги събирам и в момента станаха внушителната бройка от 52 Trabant-а. Може да се каже като приют за трабанчета!”, споделя Ивайло пред камерата

По разбираеми причини колекцията на Ивайло отдавна е напуснала града и е превзела изцяло няколко декара от селския семеен имот. Като истински ценител той с удоволствие разказва на всеки за първия си ретроавтомобил: „Най-старият ми Trabant е модел 600, от 1963 година. Това ми е първата кола, купена е около 90-те години, когато са били промените и си я съхранявам в гаража с тенденция да бъде възстановена в оригиналния й вид. По принцип с Trabant трудно се разделям, предпочитам да го дам на човек, който ще го съхранява и ще го ползва, както трябва.”

Съпругата на Ивайло се отнася с разбиране към обемистата колекция. Още повече, че така съпругът й си позволява всеки ден да я повози с различен автомобил, пък било то и Trabant.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини