Отидете към основна версия

4 881 15

Бившата съпруга на Джеф Безос се омъжи за учител

  • джеф безос-
  • бивша съпруга-
  • макензи скот-
  • омъжена-
  • учител-
  • филантроп-
  • дарение

Новият ѝ брак започна 2 години, след като се разведе с основателя на "Амазон"

Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Милиардерката-филантроп Макензи Скот се ожени повторно след нейния грандиозен развод с основателя на Amazon Джеф Безос преди 2 години, пише New York Times.

Макензи Скот, която е сред най-богатите жени в света, сега се омъжи за учител.

Тя е изявена филантропка, като вече е дарила над 4 млн. долара от състоянието си за благотворителни каузи. Сега тя отново изрази намерение да дари по-голямата част от състоянието си, което възлиза на около 53 млрд. долара.

Новината за брака ѝ с Дан Джует беше обявена на сайта на благотворителната ѝ организация Giving Pledge (Гивинг пледж). В писмо, публикувано на уебсайта, Дан Джиет, преподавател по природни науки в престижното училище в Сиатъл, заяви, че е „благодарен за изключителната привилегия да стане част от благотворителната дейност на съпругата си, защото даренията имат потенциал да направят толкова много добро, когато се споделят. "

„Дан е страхотен и аз съм щастлив и развълнуван и за двамата“, споделя мнението си за новия съпруг на бившата си Джеф Безос.

В страницата на Скот в "Амазон" пише, че сега живее в Сиатъл с четирите си деца и новия си съпруг Дан, който преподава в същото училище, в което учат децата ѝ.

Когато Джеф Безос и Макензи Скот се разведоха през 2019 г., той беше най-богатият човек в света. Според споразумението за развода тя получи четири процента от дяловете в „Амазон“.

Макензи Скот, която е на 50 години, сега е на 22-о място по богатство в света с 53 милиарда долара, според „Форбс“. Джеф Безос отново е начело на класацията със 177 милиарда.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини