Отидете към основна версия

1 474 1

Скандалът с конското месо застигна и „Нестле”

  • конско месо
Равиоли

Скандалът с конското месо застигна и хранителния гигант „Нестле”, пише германският вестник „Ханделсблат”, цитиран от агенция „Фокус”.

При тестове е била открита конска ДНК в два продукта, месото за които е било предоставено от германска компания, пояснява швейцарската компания в изявление.

Продавани в Италия и Испания равиоли и тортелини с говеждо месо веднага след това бяха изтеглени от пазара. В Германия тези продукти не са били разпространявани. Нито пък съществува риск за сигурността.

Делът на конското месо в продуктите съставя около 1%, сочат изследванията на „Нестле”.

Компанията ще изтегли свой замразен продукт с месо и от Франция. Според информацията, става въпрос за готова лазаня, която е била произвеждана за фирми за кетъринг и заведения.

Швейцарският концерн се извини на клиентите си и поясни, че като последствие ще въведе по-високи стандарти и ще подобри стандартите за проследяване на съставките на месото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Скандал с конско месо в Чехия-Видео

    Скандалът с конското месо в Европа се разраства. Той достигна и Чехия, съобщи Би Би Си. Местни инспектори откриха следи от конско месо в популя ...
    25.02.2013
    2 223
    2
  • В България няма лазаня с конско месо

    Във връзка с информация, че на пазара на редица европейски страни се предлага замразен продукт „лазаня с телешко месо“, а всъщност месо ...
    14.02.2013
    1 321
    3