Last news in Fakti

25 Февруари, 2013 15:52 2 203 2

Скандал с конско месо в Чехия-Видео

  • конско месо-
  • чехия
Скандал с конско месо в Чехия-Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Скандалът с конското месо в Европа се разраства. Той достигна и Чехия, съобщи Би Би Си.

Местни инспектори откриха следи от конско месо в популярните кюфтенца на шведската търговска верига ИКЕА.

Продуктите са внесени с етикети за телешко и свинско месо. Според чешките санитарни власти обаче в кюфтета има конско месо. Около 760 кг. кюфтета бяха свалени от рафтовете, официално предаде АП. След скандала шефът на ветеринарните власти в Чехия заяви, че конско е намерено и в телешки бургери, внесени от Полша.

В същото време чешкият министърът на земеделието присъства на среща на Европейската общност в Брюксел. Една от главните теми за обсъждане беше именно скандалът с конското месо.

През последните седмици той все повече се разраства, обхващайки и нови страни от Стария континент. Не бяха подминати и някои от най-големите месни производители и хранителни предприятия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучешко не ям

    0 0 Отговор
    Ми да дойдат в нашите големи хранителни магазини и предполагам,че конското което ще намерят ще е най безобидното месо от всички други които ги има в продуктите.Често ми се е случвало да ям кебапчета които след изпичането стават червени а вкуса им не се поддава на анализ.

    Коментиран от #2

  • 2 Насо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кучешко не ям":

    Тогава защо лъжеш,че не ядеш кучешко? -:)