Отидете към основна версия

1 608 8

Първият път бях коронясан, сега спечелих след оспорвана надпревара

  • сергей станишев-
  • пес-
  • коронясан-
  • спечелих-
  • оспорвана-
  • надпревара
Снимка: Нова телевизия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Много съм доволен, че получих толкова широка подкрепа от цяла Европа". Това каза в интервю за "Дарик" Сергей Станишев, който в петък бе преизбран за лидер на ПЕС с убедителна победа с 69,5% от гласовете на делегатите на Конгреса на евросоциалистите в Будапеща.

„Беше една изключително оспорвана кампания. Тъй като в продължение на месец и половина и аз, и моят съперник - Енрике Барон Креспо, водехме сериозна работа с всяка една от партиите. Всеки ден беше надпревара на 33 фронта", заяви Станишев.

Той подчерта, че кампанията го е мотивирала и е много доволен от подкрепата, която е получил: „Енрике обясни своето оттегляне в последния момент преди гласуването с това, че имам много широка подкрепа от делегатите".

Сергей Станишев каза, че тази победа му е много по-сладка, отколкото първия път, когато беше избран с 90% от гласовете на делегатите, тъй като сега е имало истинска надпревара:

„Първият път бях единствен кандидат. Тогава беше като коронясване. Сега си беше истинска надпревара. Това прави успеха, не само за мен, лично, а и за БСП и България по-голям и ценен".

По думите му е успял да спечели европейските социалисти с амбициозната програма, която е представил:
„Обясних на всички партии, че за да я реализирам, ми трябва силен мандат и силна подкрепа. Тя включва много проблеми в начина на работата ни. Поставя една ясна цел - да се подготвим да спечелим следващите европейски избори, защото само ако спечелиш тези избори, можеш да постигнеш своите икономически и социални цели, които са формулирани в интерес на гражданите".


Станишев подчерта, че иска да надгради това, което вече са постигнали: „Защото сме постигнали много като политическо семейство. Имахме трима премиери, когато бях избран за първи мандат, сега имаме 11".

Относно разногласията в столетницата, Сергей Станишев препоръча на колегите си в БСП да спрат да се занимава със себе си, а да се обърнат към проблемите на обществото. По думите му никой не го интересува кой кого обича или мрази, хората искат да чуят какво предлага партията, за да се решат техните проблеми.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини