Отидете към основна версия

7 095 18

Защо общинските съветници в София не ползват градския транспорт?

  • градски транспорт-
  • софия-
  • община-
  • съветници

Дали причината не е, че градският транспорт е бавен, стои в задръствания и се движи на неприлично големи интервали?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След двумесечна почивка, общинските съветници се върнаха на работа. Тротоарите около сградата на Столичната община отново са блокирани от паркирали автомобили. Същевременно велосипедните стоянки пред сградата на ул. Московска №33 стоят почти празни. Само двама служители или посетители на Столичната община са избрали този екологичен начин за придвижване, почти всички останали - комфорта на личните си автомобили, а кметът г-жа Йорданка Фандъкова е пристигнала с луксозния Mercedes на НСО.

Това отбелязват от Спаси София.

Питаме дамите и господата съветници и служителите на общинската администрация защо не изберат по-екологична форма на придвижване и не ползват велосипед или градски транспорт, който упорито твърдят, че подобряват?

Дали причината не е, че градският транспорт е бавен, стои в задръствания и се движи на неприлично големи интервали? Или може би защото велосипедните алеи са извън всякакъв стандарт, опасни са и обвързаността им остава обещана, но неизпълнена?

Дали не е това причината приказките ви за зелен, устойчив и мобилен град с фокус към хората, не автомобилите, да са само това - приказки за пред медиите?

Но най-важният въпрос остава какво правите вие, за да решите тези проблеми? Докога пешеходците ще са принудени да лавират между тротоари окупирани от коли, даже и под прозорците на работното ви място?

Докога ще я караме така и има ли някой от вас смелост и воля, чрез личен пример, да даде началото на промяната в София?

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини