Отидете към основна версия

17 251 64

Видях низостта и на комунистите, и на сегашните

  • подкрепа-
  • константин тренчев-
  • комунисти-
  • преход-
  • българия

Европа не ни вярва, нито пък НАТО, предупреждава  в интервю пред в. „Уикенд“ д-р Константин Тренчев, бивш шеф на КТ „Подкрепа“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тази държава е на доизживяване. Надеждите бяха до 1995 г. - 1997 г. След това започна едно примирение, младите и активните си хванаха чуковете и заминаха в чужбина. Останаха възрастните, а също и циганите и отрепки от всякакъв характер. Преглеждам новините понякога и там попадам на уникални екземпляри, които не се вместват в определението за хомо сапиенс.

Това заявява в интервю за в. „Уикенд“ д-р Константин Тренчев, бивш президент на КТ „Подкрепа“.
В последно време ни занимават с един такъв. Мога да ви кажа, че въпросното лице е идвало при мен в кабинета и толкова плю Бойко Борисов, че се почувствах страшно неудобно, дори да го слушам, а какво ли не съм виждал в живота си. Той написа и книга срещу Борисов, дори ми я подари с автограф.

След това пък стана депутат от ГЕРБ. Не разбирам подобно поведение, явно нещо става с човешкия вид. Защо да се занимавам и интересувам от най-порочната и идиотска среда, каквато са политиците.
Видях низостта и на комунистите, и на сегашните. Политиците са най-лицемерните хора. Използват ресурса, който дава властта, за обогатяване. Убеден съм, че ако в парламента има читави депутати те не са повече от 2%, брои бившият президент на КТ "Подкрепа".

Бойко Борисов е персонификация на надеждата на голяма част от хората, че ще им направи живота по-добър. Това е подхранвано и от медиите. Един човек обаче реално нищо не може да направи сам. Ние нямаме национална идея през целия този период, наречен преход. Европа не ни вярва, нито пък НАТО.

Още през 1991 г. Казах, че Иван Костов ще разбие СДС, че ще го разсипе. И щяха да ми издерат очите тогава. Аз отстоявах позициите си и след време се оказа, че съм бил прав. Сега всички го знаят, но е след дъжд качулка. Иван нанесе пораженията. Той разсипа опозицията и днес няма нормална такава. Чудно ми е Радан Кънев какво прави там. Той не е глупаво момче, посочва д-р Константин Тренчев.
В момента се задава един голям проблем за България. Енергетиката! Ако нещата вървят така, както са нагласени и подписани, трябва да затворим тецовете. Чувам, че в момента се борим да поотложим малко това.

При нас в момента носещата конструкция е ТЕЦ и АЕЦ. Като ги затворим, как ще се компенсират 50% недостиг на ток. С внос? Откъде да се вземе електроенергия? От Франция, но цената ще е висока, кой ще може да я плаща. Оставаме без източници и стоим и гледаме като хора, осъдени на смърт. Нов ТЕЦ или АЕЦ не се изгражда за дни. Сега нямаме идея, с какво ще заменим старите. Добре, ще затворим централите, за да бъдем европейци. То ние и без това за едни неща сме европейци, за други не сме. Западняците се подиграват с нас, смята д-р Константин Тренчев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини