Отидете към основна версия

3 150 10

След "Наглите" дойдоха "Синоптиците"

  • наглите-
  • синоптици-
  • трагедия-
  • учени
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Така беше и след Бисер, и след Мизия. Виновен беше Господ. Който не ни долюбва по неизвестни причини след 1994 г. Сега поне имаме още един отговорен за трагедията в Бургаско - новата ОПГ "Синоптиците". "Наглите" отвличаха и изнудваха, а тези направо давят възрастни хора в съня им. Учените ни подвели с прогнозата си, според Цветанов. Онези същите, дето и Дянков не харесваше. "Феодалните старци", които тежаха на бюджета и Постната пица роди гениалната идея, да вземаме синоптичната прогноза от СиЕнЕн. Ако нахалните учени не престанат с претенциите си.

"Работим по първобитен начин от 50 години", отронва директорът на Националния институт по метеорология и хидрология проф.Христомир Брънзов. Над 65% от хората му получавали минимална заплата и той е категоричен, че вършели много повече от необходимото с това, с което разполагат. "На тези, които мерят мензурата, им даваме 40 лева на месец, ако щете вярвайте. Трагедията е огромна", свежда поглед професорът.

Представете си, как би се почувствал наш учен, ако получи покана за конференция в чужбина. Учтиво ще я отклони, разбира се. В противен случай трябва да тегли бърз кредит.

Какво чакат - да нахлуят в БАН и да ги проснат. Пред камера, разбира се. За по-ефектно да съборят и Никол Станкулова. Да не пропуснат и Емо Чолаков. И без друго говори несвързано, вероятно предава кодирани съобщения до останалите от бандата. Оскотялата ни и беззащитна наука е съвършеният виновник, с който да си измият ръцете. Както и с дядо Господ, разбира се. Нали дъждът е Божа работа. Него поне няма как да го проснат. Току виж привикали за справка официалния му представител у нас, патриарх Неофит. Да се изповяда, ако знае нещо по въпроса.

"Божа работа". "Имало е да става". "На който му е писано да се удави, няма да се обеси". Народът ни е родил гениални умотворения за всяка ситуация, която си остава необяснима и необяснена на широките маси. Така е било и така ще бъде.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини