Отидете към основна версия

1 761 9

Германският кмет, нападнат с нож: Радикализъм идва от ляво и дясно

  • андреас холщайн-
  • алтена-
  • слово на омразата

Фашистките идеи се завръщат и възраждат, смята градоначалникът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бях поканен от Гьоте-институт да взема участие във форума „София казва „не“ на словото на омразата и екстремизма“. Очаквам в цяла Европа да започне да се заглушава езика на омразата и радикалните движения в дясно. Това заяви за Факти.бг Андреас Холщайн, кмет на германския град Алтена и член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.

В края на 2017 г. той бе нападнат с нож в закусвалня поради своите позиции в подкрепа на търсещите убежище и бежанците.

"Фашистките идеи се завръщат и възраждат и не само като нови популистки движения, появяват се и в крайно лявото политическо пространство. Използват средствата за масова информация, създават много проблеми за цивилизованото общество, дори и за политици на различни нива.

Политиците трябва да запеем нова песен. Трябва много да внимаваме какъв език използваме, за да общуваме помежду си. Нужно е да съставим повече правила при общуването чрез медиите, фейсбук, туитър, да се обединим срещу словото на омразата и радикализма в ляво и дясно.

Да преборим словото на омразата е въпрос на образование е също и на това как политиците действат и говорят помежду си, въпрос е на участие на обществото. Решението не е в един единствен аспект, а в комбинирането на няколко елемента", коментира за Факти.бг Холщайн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини