Отидете към основна версия

32 865 131

Украйна трябва да взриви моста на Путин

  • украйна-
  • мост-
  • владмир путин

Анализ в „Washington Examiner” предизвика противоречиви мнения

Снимка: БТА/AP
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руският президент Владимир Путин откри моста, свързващ Русия с Крим в четвъртък. Путин направи това с шоу в своя типичен стил, водейки колона от превозни средства.

Това пише анализаторът Том Роган в своя статия за „Washington Examiner”.

Сега Украйна би трябвало да унищожи елементи от моста.

Този курс на действия ще доведе до ескалация срещу Путин и почти със сигурност ще разпали руските репресии. Този мост обаче е обида към достойнството на Украйна. За репресиите на Путин това си е отбелязване на точка.

Мостът струваше на почти банкрутиралото правителство милиарди долари, но така Путин най-сетне има официално физическо и психологическо присвояване на украинска територия.

За наш късмет, Украйна има средствата да нанесе въздушни удари, които да направят моста поне временно неизползваем. Заради дължината на моста, украинските въздушни сили можеха да ударят моста така, че да намалят до минимум възможните жертви от тези действия.

Как Путин ще поеме отговорност?

Вероятно с ескалация срещу украинските интереси в Източна Украйна. Това вероятно ще стане поетапно през следващите няколко месеца. Путин иска постепенно да поеме контрола над Украйна, вместо направо да я превземе.

Удар по моста, който да преустанови движението по него, макар и временно, би представлявал безспорен сигнал от Киев към Русия, че официализирането на териториалната кражба на Путин няма да бъде прието.

Украинците биха могли да летят ниско, избягвайки руската въздушна защита. САЩ могат и трябва да подкрепят Украйна с увереност във военната си сила.

Военни удари биха послужили за привличане на вниманието на кронизма зад този проект, като се има в предвид какви договори за строителство е получил олигарха Аркадий Ротенберг, и оспорване на руския политически език, който националистите разбират.

Така и от RT разпространиха пропагандни материали, които рекламират моста с мъжествеността на Путин и националистическото надмощие на Русия. Така удари по моста ще са лично наказване на амбициите на Путин и на неговата пропаганда.

Очевидната морална неотложност на действията е ясна. Всяка държава прави крачка на изчезване, когато остави крадецът да открадне нейна територия и после да се обвърже с нея.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Украйна трябва да разруши моста на Путин

    Депутат от украинската Върховна Рада заплаши, че ще събори Кримския мост през Керченския проток, съобщи Украйна 112. Мостът беше завършен от рускит ...
    22.05.2018
    4 600
    15
  • Войната в Източна Украйна ескалира

    Най-малко четирима души, включително дете, са били убити в Източна Украйна, обявиха проруските сепаратисти, като сраженията в региона са се засилили, ...
    19.05.2018
    6 659
    47
  • Кримският мост е готов! Напук на всички!

    Само преди няколко дни целият свят видя една картина, за която казваха, че е невъзможна, за която се твърдеше, че няма да се случи в тази вселена, коя ...
    18.05.2018
    13 398
    45
  • САЩ: Мостът на Путин е подигравка

    Говорителката на американския Държавен департамент Хедър Науърт се изказа остро за новооткрития мост, свързващ Крим с Русия. Полуостровът беше анексир ...
    16.05.2018
    39 222
    115
  • ЕС разкритикува моста на Путин

    Европейският съюз определи отриването на Кримския мост като крачка към „насилствената интеграция на Крим в състава на Руската федерация" и ...
    15.05.2018
    7 845
    81
  • Откриха мост над две морета (СНИМКИ+ВИДЕО)

    Мостът през Керческия проток, който ще свързва Черно с Азовско море, вече е факт. Лично президентът на Русия Владимир Путин поведе колоната автомобили ...
    15.05.2018
    22 039
    48