Отидете към основна версия

19 804 60

Такива са те днешните патриоти... А ний, ний сме идиоти

  • цветан цветанов-
  • артекс

Облечени с носии и цитиращи Библията, докато лично се облагодетелстват

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Цветан Цветанов си е купил апартамент за 627 евро/кв.м. в блок, построен от фирмата "Артекс", е текущият, пореден скандал около ГЕРБ. Не само това, ами в блока в един от най-скъпите столични квартали - Изток, апартаменти имат министърът на правосъдието Цецка Цачева, Вежди Рашидов, както и кумицата на Цветанов, която се явява зам.-министър на спорта. Всичките на твърде достъпни цени за една от най-снобарските строителни фирми на имотния пазар, чийто цени стигат до 3500 евро/кв.м.

Пред Нова телевизия днес част от клана Мирянови - Весела, която е собственик на "Артекс", обясни изплувалите факти така: "Цветан Цветанов е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда - тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм". "След като нашата себестойност е 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба?", има очите да попита тя. Според разследването на "Свободна Европа" Цветанов е придобил жилището за 627 евро на кв. м, докато в новите сгради на фирмата в същия квартал цените варират между 2600 и 3500 евро за кв. м. Така, де, с печалбицата от Цветанов няма как да построиш цяла серия суперлуксозни сгради, вкл. небостъргачи, в Изгрев, Изток и Дианабад.

Уж пълната случайност на събитията се допълва от внесена в НС през 2017г. поправка в ЗУТ, който облагодетелства именно "Артекс" и техният небостъргач "Златен век" в Лозенец, който предизвика много спорове сред жителите на квартала, но въпреки това към момента се строи.

Тези хора май ни имат за пълни идиоти. И предвид всичко, което вършат, е твърде нагло да цитират който и да е псалм. Защото когато са те хванали по бели гащи, е важно да имаш достойнството да замълчиш, да се извиниш, а ако си достоен и да се разкаеш. Такива действия на територията са истинска рядкост.

В една нормална държава обаче само това далеч нямаше да е достатъчно. С Цветанов и "правоверните" от Артекс вече щеше да се е заела Прокуратурата. Ние си знаем да не очакваме нещо такова. Най-много случаят да отшуми за повече от обичайните 3-4 дни.

Като отговор, вместо оставка, Цветанов в типичния си недостоен стил започна с общите приказки и измъквания, а шефът му Борисов обясни как... след 1945г. в най-хубавите жилища живеели партийните функционери на БКП. Факт, който няма абсолютно нищо общо с настоящия казус и цялостен коментар, крайно обиден за нивото на интелект на българските граждани.

Всъщност изключително интересно е как е възникнала дружбата между Цветанов и младия архитект Пламен Мирянов. За справка - това е същият, който беше хванат, заедно с трупа "родолюбци" да танцува хоро в едно от Рилските езера, находящо се в национален парк, под претекст, че снима патриотично видео... Вероятно двамата с Цветанов споделят обща страст от танцуването на този изконен за българина танц. Цветанов също много обича да парадира - да облича носии, да друса хора, да се прави на кукер, да претендира за голям патриот. Такъв е и манталитетът на огромна част от съпартийците му.

Такива са те нашите родолюбци - облечени с носии, докато си въртят схемите. Пък вие си ги гледайте и им вярвайте, ще ви лъжат с общи приказки, народни обичаи и патриотични песни. Всъщност народ, който в 21 век, продължава да смята, че патриотизмът се изразява във въртене на хора, а не в искане за реформа в съдебната система и прогресивни управляващи, си заслужава и случаи като "Артексгейт", и всички далавери, които се случват, но остават неразкрити. Защото през това време е заслепен от дрънкулките по носията на Цветанов, Караянчева, Ангелкова или някой друг от групата. Такива са те днешните патриоти, а ний, ний сме идиоти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини