Last news in Fakti

21 Март, 2019 17:29 19 788 60

Такива са те днешните патриоти... А ний, ний сме идиоти

  • цветан цветанов-
  • артекс

Облечени с носии и цитиращи Библията, докато лично се облагодетелстват

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Цветан Цветанов си е купил апартамент за 627 евро/кв.м. в блок, построен от фирмата "Артекс", е текущият, пореден скандал около ГЕРБ. Не само това, ами в блока в един от най-скъпите столични квартали - Изток, апартаменти имат министърът на правосъдието Цецка Цачева, Вежди Рашидов, както и кумицата на Цветанов, която се явява зам.-министър на спорта. Всичките на твърде достъпни цени за една от най-снобарските строителни фирми на имотния пазар, чийто цени стигат до 3500 евро/кв.м.

Пред Нова телевизия днес част от клана Мирянови - Весела, която е собственик на "Артекс", обясни изплувалите факти така: "Цветан Цветанов е клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда - тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм". "След като нашата себестойност е 500 евро на кв. м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба?", има очите да попита тя. Според разследването на "Свободна Европа" Цветанов е придобил жилището за 627 евро на кв. м, докато в новите сгради на фирмата в същия квартал цените варират между 2600 и 3500 евро за кв. м. Така, де, с печалбицата от Цветанов няма как да построиш цяла серия суперлуксозни сгради, вкл. небостъргачи, в Изгрев, Изток и Дианабад.

Уж пълната случайност на събитията се допълва от внесена в НС през 2017г. поправка в ЗУТ, който облагодетелства именно "Артекс" и техният небостъргач "Златен век" в Лозенец, който предизвика много спорове сред жителите на квартала, но въпреки това към момента се строи.

Тези хора май ни имат за пълни идиоти. И предвид всичко, което вършат, е твърде нагло да цитират който и да е псалм. Защото когато са те хванали по бели гащи, е важно да имаш достойнството да замълчиш, да се извиниш, а ако си достоен и да се разкаеш. Такива действия на територията са истинска рядкост.

В една нормална държава обаче само това далеч нямаше да е достатъчно. С Цветанов и "правоверните" от Артекс вече щеше да се е заела Прокуратурата. Ние си знаем да не очакваме нещо такова. Най-много случаят да отшуми за повече от обичайните 3-4 дни.

Като отговор, вместо оставка, Цветанов в типичния си недостоен стил започна с общите приказки и измъквания, а шефът му Борисов обясни как... след 1945г. в най-хубавите жилища живеели партийните функционери на БКП. Факт, който няма абсолютно нищо общо с настоящия казус и цялостен коментар, крайно обиден за нивото на интелект на българските граждани.

Всъщност изключително интересно е как е възникнала дружбата между Цветанов и младия архитект Пламен Мирянов. За справка - това е същият, който беше хванат, заедно с трупа "родолюбци" да танцува хоро в едно от Рилските езера, находящо се в национален парк, под претекст, че снима патриотично видео... Вероятно двамата с Цветанов споделят обща страст от танцуването на този изконен за българина танц. Цветанов също много обича да парадира - да облича носии, да друса хора, да се прави на кукер, да претендира за голям патриот. Такъв е и манталитетът на огромна част от съпартийците му.

Такива са те нашите родолюбци - облечени с носии, докато си въртят схемите. Пък вие си ги гледайте и им вярвайте, ще ви лъжат с общи приказки, народни обичаи и патриотични песни. Всъщност народ, който в 21 век, продължава да смята, че патриотизмът се изразява във въртене на хора, а не в искане за реформа в съдебната система и прогресивни управляващи, си заслужава и случаи като "Артексгейт", и всички далавери, които се случват, но остават неразкрити. Защото през това време е заслепен от дрънкулките по носията на Цветанов, Караянчева, Ангелкова или някой друг от групата. Такива са те днешните патриоти, а ний, ний сме идиоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точно

    228 10 Отговор
    Точен коментат!
    Кое не е така?...
  • 2 Както винаги

    102 17 Отговор
    Циганите са виновни...
  • 3 Batushka

    22 96 Отговор
    Абе знаех си аз ,че християнството не е стока ...

    Коментиран от #6, #31

  • 4 чашата преля отдавна

    168 10 Отговор
    Тоя с пипонестата глава ли е патриат, .........боже опази ни от АЙДУЦИ невиждани и по турско ???!!!!
  • 5 999

    191 9 Отговор
    Гласувай за ГЕРБ народе прост.

    Коментиран от #16

  • 6 Мини

    90 11 Отговор

    До коментар #3 от "Batushka":

    Това, че за съжаление има християни, които не са стока, не означава, че Християнството не е стока! Най-лесно е да се сложи всичко под един знаменател....

    Коментиран от #21

  • 7 ГОСТ

    90 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Уж пълната случайност на събитията и още една случайност на продаващата фирма преди сделката НАП и опростил 20 милиона дълг мюфтйиството с мед да ги намажем с техните 8 :)
  • 8 гост

    49 8 Отговор
    Такива цени като горните и да видя ,не го вярвам! С тия цифри само наливат вода във воденицата на строителните фирми и говорят само едно:Цените на имотите скачат,купувайте!
  • 9 бай хой

    75 5 Отговор
    разстрел
  • 10 Меркел

    111 6 Отговор
    Всеки народ си заслужава съдбата. Докато има балъци да ги подкрепят ще слизаме все по на долу в блатото на герб.
  • 11 Васил

    76 8 Отговор
    Алоооооооо робите от България стана ли ви по добре?

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 християнин

    36 4 Отговор
    АНАТЕМАААААА !!!!!
  • 14 н стоименов

    102 9 Отговор
    абе овце какво трябва да ви се случи за да проумеете че герб е организирана престъпна група лансирана от сащ
  • 15 Бат Саше

    38 2 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    Ставай от компа, че чужденеца чака да му аргатуваш! Не си губи времето тук!
  • 16 стоян

    16 68 Отговор

    До коментар #5 от "999":

    До 5 коментар -Ти за кого предлагаш да гласуваме =За Курнела или Сергейчо

    Коментиран от #17, #22

  • 17 Бат Саше

    52 9 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    Ако не бяхте слабоумни мазохисти, нямаше да гласувате за никого. Да се бият нещастниците за власт, с 5 процента избирателна активност от купените цигани и да видят колко са жалки. Но уви! Прост народ бол.
  • 18 име

    7 32 Отговор
    затуй ли ивайло дичев не харесва българите в носии? защото професорът не е патриот?авторът на статията има проблеми с възпитанието.
  • 19 ончо

    54 6 Отговор
    Мръсна крадлива паплач!И те ми говорят за демокрация!
    Жалкото е че патриотите им ближат задника и никога вече няма да видят НС!На хората здраво им писна от тия хайдуци!

    Коментиран от #24

  • 20 ТОЧКАТА

    30 5 Отговор
    САЩ се смятат за богоизбрани и призвани да управляват света в тяхна изгода и просперитет.....Примерът е заразителен и това наблюдаваме в ходещите на молитва...От ,,92 псалм,,,/БОООЖЕ каква по голяма ,,протекция от това/, та до дирекната атака за САБОТАЖ!!!срещу герба,пенсионерите,стабилността и него персонално!!!!За ,,законността,, на сделката може да не се съмняваме,ако ,,изкочи,,нещо---ще бъде ,,поправено,, със задна дата,посреднощ и наколяно---опит имат...Така се реализира американската мечта---банани/молитви.....банани/молитви и готовооо....
  • 21 Не религиозен

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мини":

    "Понеже той е положил в мене ЛЮБОВТА СИ, казва Господ, затова ще го избавя". Това казва 14-ти стих в 91 Псалом. Това е УСЛОВИЕТО, да се надяваш на ЗАЩИТАТА на Бог. Любовта към Бог е 1-вата Заповед на Бог и още ДА НЯМАШ други богове... За да отговориш на условието НЕ Е ДОСТАТЪЧНО да се наричаш християнин. Тайната е какво имаш в сърцето.

    Коментиран от #38

  • 22 999

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян":

    А ма не се издавай.
  • 23 Следовател Иванов

    21 40 Отговор
    Вий наистина сте идиоти. Значи можеш да окрадеш държавата , да окрадеш пенсионния фонд ,да раздаваш апартаменти безплатно ,безплатно да обслужваш комуняшкия контингент чрез УБО , да си купуваш стоки на измислени държавни цени дотирани от хората , но през 2019г имаш проблем ако си купиш апартамент от частен строител за някакви пари. Ама цената била ниска .Цената я определя продавача . Той реално може да продаде на каквато си цена иска и на когото си иска. Друг е въпроса ако закупилите апартаменти не са лично направили някаква незаконна услуга на продавача . Но това вече е въпрос на доказване.

    Коментиран от #32

  • 24 Ким Ир Сен

    12 43 Отговор

    До коментар #19 от "ончо":

    Ончо ,когато комунягите крадяха директно от нашите пари и от бюджета къде беше . На кое викаш кражба , че някой си купил апартамент от частен строител. Кражба е когато някой закупи общински имот на смешно ниски цени. Щото този имот е притежание на гражданите. Тогава може да имаш претенции.
  • 25 име

    24 8 Отговор
    "Прогресивни" управляващи, като прогресивния Ангел Джамбазки, който гласува "въздържал" се в подкрепа на прогресивната Инстанбулска конвенция. Общи приказки, г-н Хаджийски, бла бла бла. Патриотизъм е да защитаваш националните интереси, а не "да искаш реформа в съдебната система." Ама нищо, голяма умнотия, много лайкчета ще събереш.
  • 26 ГОРЕ долу

    5 46 Отговор
    А може ли да се очаква импийчмънт на ,,льотьчика" от разпалвания ,,скандал" за апартаментите на свободния пазар !
  • 27 Голямо ,,Село"

    26 0 Отговор

    До коментар #12 от "ДОКО":

    Във въпросния луксозен блок има двама от властта. А останалите апартаменти на кого са продадени? Трябва да са още много от по-висши етажи нали ? Дайте да ги научим,Може и да ги изучават децата ни в училище.
  • 28 asoos

    12 30 Отговор
    СДС БСП ДПС НДСВ продадоха заводите без пари министри имат апартаменти на златни някой имат и хотели някой има и ТЕЦ Варна и т.н а вие ревете за два апартамента .Герб като всяко стадо си има и мърши но ББ ще се оправи и с тях . А кой са герб всички тия дето гласуваха за СДС които скачаха и викаха който не скача е червен които не харесват БСП ДПС.Исках ме демокрация имаме я.
  • 29 ОТ ДИЗЕЛА

    7 20 Отговор
    Как е възникнала българската нация?
    Седнали си на полянка пра българин и славянка вади-тури, вади-тури народили са са чукундури все лъжливи, все крадливи и най-вече завистливи!!!
  • 30 Чочо

    40 4 Отговор
    Много точно написано.Тези се самозабравила те говорят за стотици хиляди като за стотинки а сестрите и всички други добри. Работещи хора се мъчим като идиоти.Никога повече глас за ГЕРБ
  • 31 Не религиозен

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Batushka":

    Това, че някой се определя като християнин, съвсем не означава, че е такъв. "Флирта" с Библията, в случая 91 Псалом, може да завърши като всеки друг, без сватба, защото Бог знае сърцето на всеки човек.
  • 32 Какво доказване

    33 3 Отговор

    До коментар #23 от "Следовател Иванов":

    Специално са гласували поправка в закона за да могат тия да си вдигнат небостъргач въпреки протестите на хората. Ама викаш щом не е доказано нищо, не е проблем и за 10 лева да му дадат апартамента, нали тва е свободен пазар, ще го продаде за колкото си иска.
  • 33 Колю

    21 5 Отговор
    Кой да си избера: Човека с апартамента или ония с офшорките... Избирам терминала...

    Коментиран от #50

  • 34 мухаха

    7 35 Отговор
    Гласувайте за ГЕРБ щото комунетата ще Ви докарат Путин и заплатите ще Ви станат 200 лева колкото са в ЕврАзия!!!
  • 35 Авиатора

    2 7 Отговор
    ЕСЕ
  • 36 Марко

    16 3 Отговор
    Бре какви кадри кове слабоумното във Вършец
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Радвам се,

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Не религиозен":

    че си тук😀. Да, както и "Ще казвам на ГОСПОДА: Ти си моето прибежище и моята крепост, моят Бог, на когото се уповавам!" (91:2)- вярата и доверието в Него, че никой никога няма да бъде отхвърлен, ако Го пусне в сърцето си. Това е моят favorite psalm. Чета го всеки ден...

    Коментиран от #48

  • 39 Француза

    23 5 Отговор
    Братя Българи,
    Защо още ги търпим тези престъпници от ГЕРБ и правителството ,чакаме да ни снемат ризата от гърба ни.
    Братя Българи,
    Защо още ги търпим със тези 200 лева пенсия.Да лягаме и ставаме гладни,да УМИРАМЕ гладни.
    Братя Българи , ПЕНСИОНЕРИ събодете се да изметем тази чорбаджи от ГЕРБ който постоянно ни ограбват и всички депутати от ГЕРБ заедно със ПРЕСТЪПНИКА Борисов на със и после на въжето със конфискация на цялото имущество дори и на внуците им.
    Събудете се българи.

    Коментиран от #40, #42, #51

  • 40 Хоремаг

    8 9 Отговор

    До коментар #39 от "Француза":

    Човек да ти се смее ли или да ти по плаче
  • 41 365

    6 1 Отговор
    Браво!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Добри

    13 0 Отговор
    627 евро на кв.м такава цена няма и в обеля

    Коментиран от #56

  • 44 Zoro

    12 1 Отговор
    Пълни измамници!!!! Пак гласувайте за тях!
  • 45 тодор Живков

    9 0 Отговор
    те са нашта гордост
  • 46 ганчо зубидренката

    10 0 Отговор
    Продължавайте да се тъпчете в София-та...
    Направете си отделна държава...Скоро един квадрат го плащайте 5000 евро...Викайте силно"ТУКА БЕ,ТУКА Е СОФИЯТА"
    Уважаеми съселяни,налазвайте в СОФИЯТА,закарайте още по 2 коли трошки,пред блока на семейство...Казал селтака,че ще става софиянец...Отива в панелката да живее...И очите му се отварят,пред реалната ситуация там...Наем на жилище,сметки,транспорт до работа,училище и детска градина за децата...и заплатата свърши...А сега какво ще ядем 20 дни до следващата заплата???
  • 47 89889898

    17 2 Отговор
    Малки истории: Депутатче с апартаментче.А на Боко суджука далаверите кога ще излязат на яве?Та той е една божа кравичка като го чуеш как говори.Идват избори а как партията му ще ги купи.
  • 48 БББ

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "Радвам се,":

    Кога последно си бил на психиатър

    Коментиран от #49

  • 49 ВВВ

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "БББ":

    Защо била, може да е бил ...Мъж или жена какво значение има, ако вярва в Бог и чете, вместо да краде.
  • 50 феликс дж

    12 0 Отговор

    До коментар #33 от "Колю":

    ТЕЗИ СА ВРАГОВЕ НА НАРОДА и трепане им е малко. И не сте прави - апартаментите са само черешката на тортата. Те отдавна имат и фирми и заводи, и единственото което може да ги уплаши е преждевременна смърт и национализация.
  • 51 гео милев

    10 0 Отговор

    До коментар #39 от "Француза":

    Крадоха народа, както турчин не го е крал.
  • 52 Не религиозен

    7 0 Отговор
    Понеже съвсем скоро имах спор с един "разбирач" и той обеща да ми обясни какво е "псевдовяра", но накрая изтърси една ЕРЕТИЧНА , концепция за чистата вяра, използвам случая за да му кажа: Да вградиш думите на един псалом (91) в една сграда и да разчиташ , че "Който живее под покрива на Всевишния, той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия"....БЕЗ да отговаряш поне на 10 условия - 10-те Божии заповеди, си е чиста форма на "псевдовяра". Справка стих 14. Да положиш любовта си към Бог е да изпълниш поне тези десет. Аз не съдя, говоря по принцип. Бог знае думите, делата и помислите на всеки...който разчита на Неговата защита.
  • 53 ХАРОН

    3 0 Отговор
    Напълни се със селяци фунтящи на Армани с кисело зеле и чесън. Живеело им се на Оборище и на Латинка. Изкарват се зерзаватчиите- буржоа, а гурме спеиалитет- любим им е филията с мас и сол. Ма то за туй трябват сто годишни традиции, а не три мандата.
  • 54 Другия с коня

    3 0 Отговор
    Как да изместите ГЕРБ и да Управлявате Държавата с тези Червени Балони....Трябва ви Идеология.....Вяра в Светлото Бъдеще и подобни вече не могат да подлъжат Народа...Просто сте си банда Червени Приватизатори,които ги е страх от Възмездие...
  • 55 Янка Ковачева

    1 4 Отговор
    Не можах да разбера другарю Хаджийски каква е схемата . Цветанов си купил апартамент от някого с когото играл хоро . Ами естествено след като се познават е нормално да си го купи изгодно . Освен това тази цена е измислено изчислена . Цветанов е заменил 2 апартамента срещу един и е доплатил. Замените са направени по данъчна оценка .Така че като разделиш оценките на квадратурата се получава тази ниска цена . Така ,че реалната цена при размяна на апартаменти не е толкова ниска . Цветанов бил патриот , ами сигурно е , не ни залива с фейк информации за величието на Русия и путин
  • 56 Сергия Номер 5

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Добри":

    Цената не е 627 евро за кв.м. Ама нали трябва да подкрепяме фейк новините.
  • 57 боко

    0 0 Отговор
    (патриоти)айдуци м---- им
  • 58 1944

    0 0 Отговор
    децата на обирджиите на мандри са по-зле от бащите си. ама крушата къде пада...
  • 59 Ясновидец

    0 1 Отговор
    Управлението на Герб ще продължи още10 години!
  • 60 волен сидеров

    1 0 Отговор
    а отидете пак да гласувате ,ако не за едните то за другите и ще си ни менкат кой да ни го тури шпека