Отидете към основна версия

37 796 92

Някой да обясни на Борисов, че той е от продавачите на БТК и ЕРП-тата

  • премиер-
  • бойко борисов-
  • приватизация

Царските юпита ги продадоха. Правителството на Симеон Сакскобургготски

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От вчера медитирам върху пиар-атракционите на Бойко Борисов и подкарването на електрокар (това само по себе си е идеална метафора за триумфа на безвремието у нас), но няма да се задълбочавам върху това.

Това коментира във „Фейсбук“ Александър Симов.

Една реплика на премиера обаче при този пърформанс ме изкара от нерви. Ще ви я предам както я прочетох в "Дневник": "Така се вдигат доходите. Затова идват инвеститорите, правят реални заводи. Не онези шменти-капели, дето продадоха БТК-та, ЕРП-та. Те не могат да си управляват субсидиите...". Фактът, че такава изцепка остава без последствия ясно демонстрира докъде се е смъкнала журналистиката у нас. Защото някой трябваше да припомни на Борисов, че БТК, както и ЕРП-ата бяха приватизирани по времето на НДСВ. Царските юпита ги продадоха. Правителството на Симеон Сакскобургготски. Същото правителство от което Бойко Борисов беше най-популярната част и фигура. Не си спомням тогава главният секретар на МВР да е излизал с гневни изявления срещу тази политика, да протестира и да се ядосва, а съм убеден, че медиите услужливо биха му предоставили пространство и време, ако е имал дори и най-малкото възражение.

Нещо повече - ясно е като бял ден, че Борисов е подкрепял с двете ръце тази политика, защото в противен случай щеше ли да се съгласи да стане водач на листата на НДСВ в Пловдив-област през 2005 година, а? Така че имаме класическа диагноза: "Крадецът вика: "Дръжте крадеца". Някой трябваше да обясни на лицето Борисов, че той е от продавачите на БТК и ЕРП-ата и ако е решил на стари години да търси алиби за това, съжалявам, но няма да мине...

Поставете оценка:
Оценка 4 от 147 гласа.

Свързани новини