Отидете към основна версия

2 699 13

Елитът на Европа е заплаха с очебийната си липса на далновидност

  • божидар чеков

Объркани и нерешителни, западните държавници си правят оглушки и се опитват да печелят времe, а мисълта, че тези бойците на ислямската доктрина утре могат да се появят в Европа, ги парализира всячески

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бомбардировките на турската армия върху сирийската част на Кюрдистан са на път да разрушат затворите на пленените джихадисти. Точният им брой никой не знае. Говори се за 10 хиляди. Вероятно са повече. Знае се само, че голяма част от тях са френски граждани. Останалите са с немски, холандски и английски паспорти.

Доналд Тръмп призова европейците неколкократно - всеки да си прибере обратно брадатите съграждани. Объркани и нерешителни, западните държавници си правят оглушки и се опитват да печелят време. Мисълта, че тези бойци на ислямската доктрина утре могат да се появят в Европа, ги парализира всячески. Основната причина е, че те не разполагат със закони, които да лишат от гражданство главорезите от Сирия, за да се отърват от тях завинаги. Същевременно Франция неохотно прибра стотина деца на френски джихадисти, родени на територията на Ислямска държава и които вероятно имат кръв по ръцете. Майките им чакат в затвора съдебни процеси, които никой не знае как ще бъдат проведени поради същата липса на закони отговарящи на тази извънредна ситуация.

Очебийното отсъствие на далновидност на политическия европейски елит поставя под заплаха настоящето и бъдещо съжителство между населението с мюсюлманско вероизповедание и останалите европейци.

Автор: Божидар Чеков

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.

Свързани новини