11 Октомври, 2019 16:05 2 678 13

Елитът на Европа е заплаха с очебийната си липса на далновидност

  • божидар чеков

Объркани и нерешителни, западните държавници си правят оглушки и се опитват да печелят времe, а мисълта, че тези бойците на ислямската доктрина утре могат да се появят в Европа, ги парализира всячески

Елитът на Европа е заплаха с очебийната си липса на далновидност - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бомбардировките на турската армия върху сирийската част на Кюрдистан са на път да разрушат затворите на пленените джихадисти. Точният им брой никой не знае. Говори се за 10 хиляди. Вероятно са повече. Знае се само, че голяма част от тях са френски граждани. Останалите са с немски, холандски и английски паспорти.

Доналд Тръмп призова европейците неколкократно - всеки да си прибере обратно брадатите съграждани. Объркани и нерешителни, западните държавници си правят оглушки и се опитват да печелят време. Мисълта, че тези бойци на ислямската доктрина утре могат да се появят в Европа, ги парализира всячески. Основната причина е, че те не разполагат със закони, които да лишат от гражданство главорезите от Сирия, за да се отърват от тях завинаги. Същевременно Франция неохотно прибра стотина деца на френски джихадисти, родени на територията на Ислямска държава и които вероятно имат кръв по ръцете. Майките им чакат в затвора съдебни процеси, които никой не знае как ще бъдат проведени поради същата липса на закони отговарящи на тази извънредна ситуация.

Очебийното отсъствие на далновидност на политическия европейски елит поставя под заплаха настоящето и бъдещо съжителство между населението с мюсюлманско вероизповедание и останалите европейци.

Автор: Божидар Чеков


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    35 4 Отговор
    Дали пък наистина "либералният" модел не приключва..? Проблемите идват не от липсата на "лустрационни" закони в Европа, а от отстъплението от моралните ценности на Християнството..!

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хът

    10 1 Отговор
    Това е целта...
  • 4 Behemoth

    3 22 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Ислям и християнство все една и съща гнусотия...смърт на религиите!

    Коментиран от #8

  • 5 узрахте и го прозряхте най сетне

    15 1 Отговор
    Че от кога ви го казваме бе , туй нещо.
  • 6 Явно за европейските

    19 3 Отговор
    чиновници по-голям проблем е Путин и комунизма и затова не обръщат нужното внимание на последните процеси в Сирия. Освен това трябват и топки...
  • 7 бобо

    12 3 Отговор
    Много предпазлива статия, с ярко изразена липса на позиция. Либерална /демократична/ Европа е безсилна да ни опази. Да приключваме с този ялов експеримент.Така са се усуквали, когато Хитлер е влизал в Чехословакия. След това са му гледали парада пред Айфеловата кула.

    Коментиран от #11

  • 8 Кико

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Религията е спасила досега светът, иначе се раждат behemoti - тъпанари и всички свършва. Комунистите се опитаха, но останаха само в Северна Корея!
  • 9 Никой

    5 2 Отговор
    Стига сте ревали за руснаците и за Путин тяхното си е оправено джихадисти михадисти ако не спазват руския закон и палят за сибир, стават безследно изчезнали!Тук да мислят европеиските дж...ри дето им дават пари и ги тачат със права повече от хората където работят и плащат данъци.Ко ревете и за България всички знаят че България не дава пари,тук няма пари и тук бият.На сириици и всякакви там рязани и не рязани знаят за България.Ако в Германия ги съжаляват тук ги заравят в някой безименен гроб като животните!!

    Коментиран от #12

  • 10 Хелиос

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Моралните ценности на християнството са дъвка за националисти от рода на Путин и други диктатори след разпада на Евро съюза ще настъпят такива катаклизми ум да ви зайде този който побърза да напусне ЕВРО СЪЮЗА ще се спаси Путин ще владее изтока заедно с Турция и Иран ще бъдете доволни Малките държави ще съществуват като васали това искахте това получавате Вижте какви избори правите и леви и десни какви за какви хора ще гласувате Много ви се радвам за Слави трифонов Боже пази България от българите.
  • 11 Хелиос

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "бобо":

    Либералния експеримент приключи с приемане на България и Румъния в ЕВРО СЪЮЗА Германия и Франция Италия с Бенелюкс ще се отделят в отделен съюз на национални държави без граница те не са длъжни да подържат източният блок с пари и бизнес така както бе до 80 години края на либералния модел се вижда ние ще преминем към ТУРСКО руския съюз и Китай

    Коментиран от #13

  • 12 Айде бе

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Никой":

    А къде построиха най-голямата джамия? А къде дават непрекъснато гражданство на мюсюлмани от републиките (бившите)? А къде религията и държавата се се сплели и рисуват икони на политици (Сталин, Путин) както при джихадистите? А сега провери къде в проценти мюсюлманското население е повече- в Париж или в Москва? Нещата са доста по-сложни, отколкото пропагандата ви ги обяснява!
  • 13 И аз да кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хелиос":

    И това с какво ви радва?