Отидете към основна версия

2 553 6

Кой води Европа за носа?!

  • великобритания-
  • европа-
  • брюксел

За тези, които не знаят, Великобритания е вторият по важност участник в бюджета на континента

Снимка: EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От три години и половина англичаните напускат съюза, без да го напуснат! Тяхната конституция и противоречията в нея се превърнаха в спирачка за дейността (която и без това беше зациклила) на европейските институции. След последните от редицата гласувания, които искат нова отсрочка за Брекзит, в Брюксел пристигнаха три писма. Първото иска отсрочка от 3 месеца.

То обаче има печат, но няма подпис! Второто отказва допълнително отлагане на напускането на Съюза. Това писмо е подписано от Борис Джонсън. Третото писмо е от посланика на Великобритания към ЕС, Тим Бароу. В него се казва, че законът (на неговата страна) не изисква допълнително отлагане на Брекзит!?

Управленският екип на европейския съюз остана без думи. Никой, абсолютно никой не е в състояние да отгатне, кой какво прави в Лондон и от кой зависи окончателното решение. Парламента, референдума или кралицата?

За тези, които не знаят, Великобритания е вторият по важност участник в бюджета на континента. За напускането си Великобритания има задължения за погасяване, които надхвърлят 50 милиарда евра. Този напрегнат за Европейския съюз момент избраха българските политици, за да се надцакват със "Западните балкани". Вътрешнополитическият български балон гръмна и повлече костюмираният за Европа македонски президент Зоран Заев.

Участниците в този неуместенен за времето шум, вместо да се извинят за слепотата си, намериха веднага виновника. "Еманюел Макрон спъна Македония!" Пред френският президент остават още 3 години, преди евентуален нов мандат. Доста дълъг период от време, през което българските политици ще имат възможност да се оправдават с "Макрон", след всяка грешна стъпка, която са способни да предприемат.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.

Свързани новини