Отидете към основна версия

16 999 62

Готов ли е Бойко Борисов за геройство?

  • бойко борисов-
  • готов ли е-
  • за геройство-
  • да извърши лустрацията-
  • да декомунизира българия

Лустрация и декомунизация са спасението за България

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тридесетата годишнина от 10-ноември отмина безславно, както всъщност премина и целият преход. Патетичните слова (с нотки на носталгия) по студиа и фейсбуци, също затихват. Обществото, дори това образованото, градско и демократично, скача от тема в тема, вместо да се освести и да поиска от властта да се свършат важните неща. 30 години по-късно. Борисов гушнал и цункал Херо Мустафа. Е.. голям праз, какво от това? Това е тема еднодневка, от която съвсем нищо няма да произлезе. Само лоши чувства у културния човек.

Лустрация - абсолютна и безкомромисна. Декомунизация - абсолютна и безкомпромисна. Това са задължителните стъпки, които ако някога се реализират, едва тогава ще можем спокойно да си говорим по другите важни теми за една държава.

Преди да се завихри истерията около поредното неспазване на протокола от Борисов, той и довереникът му Плевнелиев нападнаха остро ''Демократична България'', защото били подкрепили Мая Манолова на балотажа срещу Фандъкова. Ами, не е вярно. Никой от официозите в ДБ не е декларирал подкрепа към Манолова. За нея гласуваха тези хора (вкл. симпатизанти на ДБ), на които им бе омръзнало да търпят ремонтните гейтове на Фандъкова и още куп неща, за които сега няма да говорим. Борисов обвини хората от ДБ, че са наследници на комунистическата номенклатура. Не знам, може и така да е. Ама точно Борисов ли ще говори за това? Членът на БКП Борисов. Цинично е. Чаках, чаках някой репортер да припомни това на Борисов. Ама.. не стана. Забравили са сигурно.

А Плевнелиев? Говори се, че също е бил приет за член на партията ''Майка''. В ГЕРБ има и още такива, но и споменатите са достатъчни, за да олицетворят четирибуквието. ''Демократична България'', в частност ръководство на обединението, не заслужава много добри думи, но да те заклейми лидерът на партията, в която има бивши членове на БКП и не малко агенти на ДС (особено сред кметовете им), нЕкак си не върви, казано по народняшки.

Но! Нека влезем и в друга хипотеза. Прекрасна, свежа приказка. Борисов презира неистово комунизма, комунистите и всичко свързано с онзи режим. Громи ги във всеки удобен момент. Но от това следва и въпросът: готов ли е Борисов да се самолустрира? Да лустририра и всички останали членове на БКП, както и агентите на мракобесната Държавна сигурност? Готов ли е Борисов наистина да ни спаси от ''бившите'' комунисти и ченгета? Разбира се, с цената на това и той да остане зад борда. Иска ли той да направи това геройство и да влезе в историята? А дано, ама..

П.П. Някой най-после ще поиска ли обяснение от Борисов и правителството му за безпроблемното прелитане на руски самолети през българска територия? Самолети на страна, която е открито враждебна към България, а и към целия цивилизован свят. Страна, която чрез говорителя на Путин ни заплаши. Впрочем, мълчанието и по този казус - оглушително е.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 59 гласа.

Свързани новини