Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 11:55 16 984 62

Готов ли е Бойко Борисов за геройство?

  • бойко борисов-
  • готов ли е-
  • за геройство-
  • да извърши лустрацията-
  • да декомунизира българия

Лустрация и декомунизация са спасението за България

Готов ли е Бойко Борисов за геройство? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тридесетата годишнина от 10-ноември отмина безславно, както всъщност премина и целият преход. Патетичните слова (с нотки на носталгия) по студиа и фейсбуци, също затихват. Обществото, дори това образованото, градско и демократично, скача от тема в тема, вместо да се освести и да поиска от властта да се свършат важните неща. 30 години по-късно. Борисов гушнал и цункал Херо Мустафа. Е.. голям праз, какво от това? Това е тема еднодневка, от която съвсем нищо няма да произлезе. Само лоши чувства у културния човек.

Лустрация - абсолютна и безкомромисна. Декомунизация - абсолютна и безкомпромисна. Това са задължителните стъпки, които ако някога се реализират, едва тогава ще можем спокойно да си говорим по другите важни теми за една държава.

Преди да се завихри истерията около поредното неспазване на протокола от Борисов, той и довереникът му Плевнелиев нападнаха остро ''Демократична България'', защото били подкрепили Мая Манолова на балотажа срещу Фандъкова. Ами, не е вярно. Никой от официозите в ДБ не е декларирал подкрепа към Манолова. За нея гласуваха тези хора (вкл. симпатизанти на ДБ), на които им бе омръзнало да търпят ремонтните гейтове на Фандъкова и още куп неща, за които сега няма да говорим. Борисов обвини хората от ДБ, че са наследници на комунистическата номенклатура. Не знам, може и така да е. Ама точно Борисов ли ще говори за това? Членът на БКП Борисов. Цинично е. Чаках, чаках някой репортер да припомни това на Борисов. Ама.. не стана. Забравили са сигурно.

А Плевнелиев? Говори се, че също е бил приет за член на партията ''Майка''. В ГЕРБ има и още такива, но и споменатите са достатъчни, за да олицетворят четирибуквието. ''Демократична България'', в частност ръководство на обединението, не заслужава много добри думи, но да те заклейми лидерът на партията, в която има бивши членове на БКП и не малко агенти на ДС (особено сред кметовете им), нЕкак си не върви, казано по народняшки.

Но! Нека влезем и в друга хипотеза. Прекрасна, свежа приказка. Борисов презира неистово комунизма, комунистите и всичко свързано с онзи режим. Громи ги във всеки удобен момент. Но от това следва и въпросът: готов ли е Борисов да се самолустрира? Да лустририра и всички останали членове на БКП, както и агентите на мракобесната Държавна сигурност? Готов ли е Борисов наистина да ни спаси от ''бившите'' комунисти и ченгета? Разбира се, с цената на това и той да остане зад борда. Иска ли той да направи това геройство и да влезе в историята? А дано, ама..

П.П. Някой най-после ще поиска ли обяснение от Борисов и правителството му за безпроблемното прелитане на руски самолети през българска територия? Самолети на страна, която е открито враждебна към България, а и към целия цивилизован свят. Страна, която чрез говорителя на Путин ни заплаши. Впрочем, мълчанието и по този казус - оглушително е.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ръпон пондев

    101 14 Отговор
    Какво геройство, какви 5 лв? Даже и ефендито не е в състояние да го накара на геройство!
  • 3 КОНТРАТА

    159 41 Отговор
    Комунизъм никога не е имало в България! И разни където 1990г не са били родени да ми говорят за комунизъм някак си не е сериозно.

    Коментиран от #22, #35, #47, #61

  • 4 офчу месу

    79 10 Отговор
    Той си е герой по рождение след това ходи и на допълниелни КУРсове
  • 5 Голям Слон

    147 31 Отговор
    Авторът на статията изглежда трудно разбира кой е същинският враг на България. Всъщност, врагове. Защото първият враг на страната ни е самата държава. Следват съюзите, в които членуваме. Изглежда е по-лесно да пишеш русофобски материали, отколкото да си размърдаш сивото и да погледнеш честно на нещата.
  • 6 Комуниста

    131 24 Отговор
    Пикльото прави ли разлка между партийци и социалисти? Социалистите построиха България, а партийците в партията я ограбиха! Коса няма обаче не му е опадала от мъдрост.

    Коментиран от #8, #46

  • 7 Андро

    29 22 Отговор
    Не може!Путин не му дава!Ако се направи на герой може да преяде с рукола.
  • 8 Демократа

    44 86 Отговор

    До коментар #6 от "Комуниста":

    Вие комуняги се чудите как да се самозалъгвате само и само за да не прозрете истината за тъпоглавата ви партия и малоумния ви строй.

    Коментиран от #36

  • 9 SAAB

    39 10 Отговор
    Готов е главанако.......да влиза в мавзолея ! За да бъде срутен отново ! :)
  • 10 Другия с коня

    39 43 Отговор
    Колко сте хитри....колко подмолни. ..Не можете да свалите от власт Герб,не искате и да дочакате народа да не ги избере и сте го измислили с Лустрация,а на пенсионерите им трябват пенсии ,червени боклуци....Променете закона за давност на приватизационните сделки,който червените боклуци си глсуваха и нагъзете Червените Приватизатори да ди платят за гяволъка.....Ще вдигнете пенсиите Двойно ....Ако Герб го подтигне това ще управлява още сто години....
  • 11 Тръмп

    36 23 Отговор
    Борисов се справя отлично със задачите по лустрация!!!:):):)Сега вече е ясно на всички,че ДеБъ са скритите болшевики,които грабят от бюджета чрез новите мафиотски структури-НПО под Контрола на Костов обучаван 9месеца в Москва от КГБ за разграбване на всичко изградено в България!!!:):):)Костов има досие от ДС и се пази в БСП!!!:):):)Досието му не е унищожено и ще излезе скоро на пазара!!!:):):)
  • 12 Тръмп

    53 4 Отговор
    Вече не се граби грубо чрез мутренски групировки,а подмолно чрез фондации и НПО-та!!!:):):)Тяхната наглост е превзела вече,адвокати,съдии и прокурори чрез разни измислени сдружения по които да минават паричните потоци към "нашите другари"!!!:):):)
  • 13 ИВАН

    54 1 Отговор
    Проблем за България е безродната бай Ганювщина - бай Ганьо, дето гледа само собствения си келепирец, и докато българите се ядем едни други и спорим, и се мразим, други същества се развъдиха и тормозят
  • 14 аз съм българче

    60 4 Отговор
    Късно е вече за лустрация,която трябваше да се състои още в самото начало на "прехода".Сега може да помогне само пълна забрана на тези ,които са управляли последните 30-години,да не заемат държавна длъжност до края на живота си и да не управляват политически партии и движения,дори и като почетни председатели.Пълна и тотална ампутация на тази "гангрена" ,защото България няма да бъде достойна правово и икономически държава,а и може да няма и на картата след години.

    Коментиран от #17

  • 15 Тръмп

    29 6 Отговор
    Калпакчиев от ССБ и БХК са чудесен пример как става мафиотската завера на Костов между две негови НПО-та!!!:):):)Калпакчиев оправда депутата от ДеБъ за убийство на дете и ще бъде първия съдия вкаран в затвора,ако преди това някой пострадал не отсъди преди съда!!!:):):)
  • 16 не вервам да се обеси или запали

    16 4 Отговор
    Май за саможертва става въпрос с тия за лустрацията. Е не е склонен към такива неща.
  • 17 Тръмп

    14 19 Отговор

    До коментар #14 от "аз съм българче":

    По-добре късна лустрация,отколкото никаква!!!:):):)Тя лустрацията вече става чрез избори,хванатите в комуноидни схеми и лъжи губят все повече от лошия си материал,който се превръща в годен материал!!!:):):)
  • 18 Кмет н Симитли

    11 22 Отговор
    Че той, Боку, постоянно прави геройства. Онзи ден го пое целия на един приятел. Ама е надаре моят човек, ама Боку не се изплаши никак. Пое го като стара баба аспиринче. Ич не го и усети, че и за още питаше, ама на мен не ми се събуваха гащите, та си остана само с на моя човек шпека.

    Коментиран от #32

  • 19 Пешо

    44 10 Отговор
    Нека да не ни заблуждава Б.Б.,самият той е таен член и кадър на БКП,а сега плюе против тях,всички завършили школите на МВР преди 1989г са били и членове в партията.
    Едва ли ще отреже сам клона на който седи.
  • 20 Знаем какво пречи на крив хикс

    40 6 Отговор
    Докато се занимавате с комунизма, той все ще ви бие! Трябва да забравите за него и да се втурнете да повишавате благосъстоянието на българите, когато го постигнете, комунизмът ще бъде забравен по естествен път.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 стоян

    18 24 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    До 3 ком -Как да не е имало кумунизъм бе другарю -нали кумунистите ни освободиха от,, фашизъма,,=наречен от тях, след 9 септември =и бкп ни управлява до 1989

    Коментиран от #29

  • 23 333

    31 5 Отговор
    Много ми е интересно как ще лустрирате и декомунизирате пеевски! По-голям капиталист от него няма, не го виждам като социалист или комунист.
    Лустрацията е закъсняла с 30 години. Има хиляди проблеми в тая държава, лустрацията е крайно закъсняла и безпредметна.
  • 24 Алфа Ромео

    20 4 Отговор
    Бе Методиев Тиквунов я награби тая сладурана Мустафа почти като Кобрети Сушито, извратен вкус имат, то вярно че не толкова хубавите са раздават повече ама....
  • 25 Готов

    6 5 Отговор
    X-мен винаги готов! Още като пионерче го е казвал пред дружинната ръководителка...;-)
  • 26 букова глава

    17 30 Отговор
    Ей,прошляци смотани какво плюете постоянно по Министър председателят на Р.България? Ако по живково време имаше интернет и пишехте такива простотии щяха отдавна да са ви изпапали прасетата в Белене!
  • 27 бирд

    21 5 Отговор
    Доста смешно съчинение на което основната цел е ясна, но за съжаление много некадърно е скроена. На първо място анонимника изготвил това антрафиле нека да отговори има ли у нас партия в която да няма бивши членове на оная партия ? Това всъщност не може да бъде упрек към тях, защото в повечето случаи тези хора не са ги питали и е било задължително условие за поне някакво развитие в кариерата. Що се отнася до бленуваните лустрация и декомунизация отговорността за тяхното неосъществяване е най-вече на ония "новодемократи", които имаха властта и подходящото време да ги осъществят, но не го направиха - защо ли !? Техните наследници в момента се титулуват, като автентична десница и най-много плюят ББ, като разчитат на късата памет на хората, но уви...
  • 28 потребител

    25 2 Отговор
    Не ми става ясно какво точно иска да изрази този келчо Петър Здравков раждан след 1989г. Опитът му за изява с тази писаница,която е смес от тюрлю-гювеч и миш-маш е доста елементарен и увисва във въздуха. Келчо! Само американците ли може да прелитат безпроблемно над най-вярната си колония България?
  • 29 боцмана

    25 9 Отговор

    До коментар #22 от "стоян":

    Стоянчо , почети малко история , 10 ноември ни свари по време на прехода към развито социалистическо общество . Какъв комунизъм , какви пет лева , все едно да кажете на днешния мутренско-крадлив строй демократичен.

    Коментиран от #31

  • 30 Цветанов с асансьора

    16 10 Отговор
    Бойко е страхливец. Готов е единствено за пенсия
  • 31 КОНТРАТА

    23 10 Отговор

    До коментар #29 от "боцмана":

    Какво им обясняваш на такива памперси които не са прочели и една книжка през целя си живот! Разни платени сополанковци почнаха да дават оценка на социализма.
  • 32 Митко

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кмет н Симитли":

    Мъчно ми е за теб!И ще ти кажа защо.Мъчно ми е защото нямаш никакъв шанс да осъзнаеш колко си прост,ама никакъв.Защото си прост!!!!
  • 33 Зайко Байко многознайко

    19 8 Отговор
    Вижте само кой ни управлява. Тиквоций Едно е уникален в глупоста си. Как можеш да кажеш, че малката мутричка Маринов е обучен и послушен, то е така и ние го знаем , но да даваш гласност си е живо безумие и липса на елементарен такт. От ония дни гледах Барни Рабъл , какъв изказ, какво познаване на правната материя ,жална ни майка. Явно Тиквоций Едно прави кастинг и си ги избира от глупав по-глупав, но затова пък с неограничени възможности да облизват задните му части и да му казват това ,което иска да чуе. Падение безапелационно, страшно и ужасно!
  • 34 Зайко Байко многознайко

    6 7 Отговор
    Браво господа управляващи! След като се бетонирахте започнахте да намеквате за лустрация, докомунизация. Дядо ми Мъдрият Заек казваше:" Пена вече не е к@рва , вдигна гащите".
  • 35 Spravedliviq

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    ДРУГАРЮ,КОНТРАТА що не се застреляш.Чети история бе непросветен.

    Коментиран от #37, #41

  • 36 Грую

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "Демократа":

    А бре байно къде ще ги намериш тези комунисти бре? Ми те ако са били на 30 1989г. сега вече са на 60 т.е. в пред пенсионна възраст, а от тези които управляваха държавата тогава живите пръстите на едната ръка ще ти останат ако вземеш да ги броиш. И какво геройство, той човекът вече дрът, животът му минал и ти ще ходиш да му се пенявиш там с лустрации някакви и декомунизации и какво ще постигнеш? Ще постелеш червено килимче на новата политическа номенклатура в България. Аз навремето съм работил с германци, които помнеха Хитлер и макар той да е водил война, която са изгубили, да е осъден като престъпник и заклеймен от целия свят, никога не съм ги чул да говорят за него. Казваха да имало е война, която сме изгубили, а той е бил канцлер на държавата по време на тази война и толкоз. Знаят си хората историята и не плюят сънародниците си и затова са велики.
  • 37 КОНТРАТА

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "Spravedliviq":

    Не е нужно да чета история аз съм съвременник на това което наричаш история. А ти присади коса!!!
  • 38 Ха ха ха ха ха ха ха

    4 5 Отговор
    Комунизма си отиде....
  • 39 Никой

    6 4 Отговор
    Дааааа. Колко е тъжно.
    Дано се събудим по-скоро!
  • 40 РуменРадев

    13 10 Отговор
    Там дето е имало социал-комунизъм трева не никне..
  • 41 ШАПКАТА

    15 12 Отговор

    До коментар #35 от "Spravedliviq":

    ПРОМИТИ МОЗЪКО, НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ СОЦИАЛИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ, ПРОСТО, ЗАЩОТО НЕ СИ ЖИВЯЛ ПО ОНОВА ВРЕМЕ, КАКТО ПРАВИЛНО ОТБЕЛЯЗАХА ПО-РАНО. ТОГАВА В ТЕХНИКУМИТЕ СЕ УЧЕШЕ ЗА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОМУНИЗЪМ И СОЦИАЛИЗЪМ. НЕ ЗНАМ ОТ КЪДЕ СА ТИ "ЗНАНИЯТА", НО ОПРЕДЕЛНО НЕ СА ОТ УЧЕБНИЦИ ИЛИ КНИГИ ОТ КОИТО СЕГА ПО ЖЕЛАНИЕ МОЖЕШ ДА СЕ ОГРАМОТИШ. ПО-СКОРО СА ОТ "МАМА И ТАТЕ КАЗАХА". СЪЩИТЕ, КОИТО СКАЧАКАХА И ВИКАХА "КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН", А КЪМ ДНЕШНА ДАТА, ПРЕЗ ДЕМОКРАЦИЯТА, НЕ МОЖАХА ДА ОТДЕЛЯТ И ЛЕВ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО ТИ. КОЕТО ВСЪЩНОСТ, ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИШ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ПО ВРЕМЕТО НАРЕЧЕНО ПОГРЕШНО ОТ ТЕБ КОМУНИЗЪМ.

    Коментиран от #48

  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 11 Отговор
    Ако ген. о. р. Б. Борисов беше разбъркал ЛАЙНАТА, ЩЕШЕ ДА УДАВИ В СМРАД ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. Бойко им обърква сметката чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989 г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопира не и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
  • 43 фен

    13 1 Отговор
    ББ е по-веуик и от Чък Норис, Жан-Клод Ван Дам, Силвестър Сталоун, Арни, Джон Уейн и Рон Джереми взети заедно, и повдигнати на квадрат!
  • 44 безпартиен

    8 8 Отговор
    За лустрация може и да е късно но никога не е късно за декомунизация!Но кой ще предложи и кои ще приемат промяна на имената на градове,села,улици,учебни заведения!Сега носят имената на лица които по всички закони и във всички страни биха били определени като терористи започнали въоръжена борба за власт срещу законно избрани законодателна,съдебна и изпълнителна власти!!!!Освен имената на "активисти" освободили ни от самите нас,на декомунизация подлежат и комунистическите символи-сърп,чук,и петолъчка на червен фон-знаме!!!Примерен закон за декомунизация има изготвен от журналиста Г.Ифандиев,по подобие на закона за денацификация в Германия!Ама как да го предложат като ще трябва сами да се лустрират!
  • 45 ГЛАВАНАК

    10 5 Отговор
    5,6 МИЛИАРДА ОТ КТБ,И 5,6 ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ЗАЕМИ, ТОЯ БАШ ГЕРОЙ ГИ УСВОИ, ЗЛАТНОТО МОМЧЕ НА МОСКВА, ЗА ТОВА Е НАД 10 ГОДИНИ НОВИЯ ТОДОР ЖИВКОВ
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ха ха ха ха ха ха ха

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "ШАПКАТА":

    Безплатен обяд няма, само си сънувай безплатно.
  • 49 Обикновен човек

    6 3 Отговор
    Абе кой ти е дал диплома за журналистика бе Петре? Твойте място е в лудницата!Тези простотии че Русия е враждебна към България държава може да ги роди само болен или подкупен за дребна сума мозък ! Ти не си журналист а си блюдолизец!!!!!
  • 50 МАРИЯ

    4 2 Отговор
    КЪСНО ЧАДОА ПЕРДУТА"КАЗАНО НА ИТАЛИАНСКИ. А БОЙКО ДА ТИ НАПОМНЯ ЗА ГЕРОЙ НА СЕРВАНТЕС ?? И КОЙ ДА ГО БЕШЕ НАПРАВИЛ?ТЕ НАПИСАХА СЦЕНАРИЯ РЕЖИСЮРАТА ИМ МИНА,ДА НЕ СА САМОУБИЙЦИ.ЗА КАКВА ЛУСТРАЦИЯ ГОВОРИМ ,ОСЪЩЕСТВИМА ОТ
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 222

    6 0 Отговор
    Само при нас и в Русия не се извърши лустрация и резултата в двете държави е сходен - МУТРИ, МАФИЯ, КОРУПЦИЯ, ЧЕНГЕДЖИЙСКА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ, ЕДНИ И СЪЩИ ОКОПАЛИ СЕ УПРАВЛЯВАЩИ ДЪЛГИ ГОДИНИ БЕЗ ВИЗИЯ И КАПАЦИТЕТ ЗА РАЗВИТИЕ.
  • 53 Тил

    1 0 Отговор
    Гарван на гарвана око не вади!
  • 54 Баба Вуна

    0 0 Отговор
    И яз че се изкашлям за лустрацията! Че си лустрирам керемидите отгоре! Даже и отдолу!
  • 55 Терминал 2

    1 0 Отговор
    След като се обърне колата пътища много

    Като прибавим злобата и разделението положението става безнадеждно.
  • 56 Челмето.

    1 0 Отговор
    От къде ги намирате тия така наречени журналисти.Като от калъп са.Всички в стил Ивайло Крачунов. Гьобелса
  • 57 Щ+×Щ

    1 1 Отговор
    Вече 30 години разни ,,дон кихотовци ,,се борят срещу вятърните мелници във празните си глави...
  • 58 ЦарВул

    4 0 Отговор
    Дайте да се разберем веднъж завинаги!!КОМУНИСТИТЕ ИМАХА ИДЕАЛ И ЗАТОВА ГИ ИЗБИХА И ИЗМРЯХА!!ОСТАНАХА ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ!!Веднъж мой директор/няма да кажа "лека му пръст,защото не заслужава/ми зададе следният въпрос!!ТИ ЗАЩО НЕ СИ СТАНАЛ ЧЛЕН НА НАШАТА ПАРТИЯ!!Отговор:ЗАЩОТО НЕ СЪМ ДОСТОЕН!!)ЗА К,ВО НЕ СИ ДОСТОЕН??ДА НОСЯ ЗВАНИЕТО К О М У Н И С Т!ПАРТИЕН ЧЛЕН МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ И ЕДИН ХВАНАТ ОТ ГОРАТА,НО НЕ И КОМУНИСТ!!Затова:АЗ СЪМ ЗА ЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО,ЗА ДА ИЗЧИСТИМ НАЙ СЕТНЕ "АВГИЕВИТЕ ОБОРИ" И МАЧЪТ ДА СВЪРШИ!!НО ЯВНО НЯМА ДА СТАНЕ!!Знаете ли защо?ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТАМ ОТГОРЕ СА БИЛИ ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ И НАЙ МАЛКОТО КОМУНИСТИ!!НА ВСИЧКИ ПРЕБОЯДИСАЛИ СЕ КАТО ИМ ТРЪКНЕШ ДРУГАТА БОЯ ОТДОЛУ ЛЪСВА ЧЕРВЕНАТА,ТАЗИ НА БКП!!
  • 59 Зле е

    1 0 Отговор
    България в момента произвежда единствено храна и полезни изкопаеми. Положението е зле.
  • 60 Факт

    0 0 Отговор
    Бе кой се плаши от умрели сенатори?
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Доцент Иванов

    2 0 Отговор
    Кога Пишурките ще се научат ,че лустрация не е гонене на вещици , а отстраняване на представители на тоталитарнта система , които са участвали пряко във въвеждането и функционирането на тоталитарнта система и предстаители на репресивните органи от участие в ръководни органи на демократичните институции , системата за сигурност , образователни институции и обществени организации. Лустрацията не е репресия срещу партийни членове , чавдарчета ,пионерчета и комсомолци. Докога ,ще се пускат слухове за известни хора ,че еди кой си май бил партиен член или баща му бил някакъв в Комунистическата система . За толкова години свободната преса не разбра ли кой какъв е бил или важи оня лаф за сестрата на някой коя била незнам си каква , а пък после той да се оправдава ,че няма сестра.И недейте си мислете ,че като изкажете няколко верни съждения ,може да ни пробутвате и полуистини.