Отидете към основна версия

6 125 29

С математическа мистерия Ревизоро стана екоминистър

  • ревизоро-
  • гласуване-
  • нено димов-
  • емил димитров - ревизоро-
  • емил димитров-ревизоро

Гласуването с чужди карти продължава да е практика в пленарна зала

Стоп кадър: Канал 3
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С математическа мистерия в пленарна зала Емил Димитров - Ревизоро стана министър на екологията. Той замени на поста подалия оставка Нено Димов.

От регистрираните 139 депутати 96 са гласували ” против” и 111 “за”. Проблемът е, че сборът е 207 гласа при регистрирани 139 депутати. Сметката показва, че „чуждите карти“ са 68.

Ако проблемът не беше сериозен бихме се пошегували, че пленарната зала е пропита от духа на парламентаризма. За съжаление продължава практиката да се гласува с чужди карти.

Иронията е, че точно Нено Димов преди време предлагаше криминализиране на гласуването с чужди карти, а така бе избран неговият приемник.

Трагично е, че премиерът Бойко Борисов демонстративно се скри в Египет и не присъства в Народното събрание на рокадата в министерството на екологията. Интересно защо е нужно това?

В България властта е на този, който раздава парите на данъкоплатеца, разпорежда приемането или отмяната на закони на парламента и обикаля с джипа из страната, т.е. на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Или поне така изглежда от поведението му, коментира „Дойче веле“.

Сега и на него му се наложи да нареди да се застреля слон. След като медийните публикации за причините, довели до кризата в Перник, започнаха да се множат, а след тях и протестиращите, Борисов нямаше избор. Премиерът знаеше, че трябва да бъде застрелян слон. Най-видимият се оказа Нено Димов. Една от причините: всеки месец в качеството си на министър Нено Димов е слагал подписа си върху графиците за водовземане.

А дали и самият Борисов ще се окаже "слон за отстрел"? Възможно е, но това ще стане, когато свършат другите, прогнозира „Дойче веле“.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 38 гласа.

Свързани новини