Отидете към основна версия

47 177 197

Защо толкова ги е страх? Защото те ще са убийците

  • коронавирус-
  • здравеопазване-
  • бойко борисов-
  • правителство-
  • управление-
  • болници-
  • състояние-
  • апаратура

Човешкият живот не е приоритет на управляващите и е време това да се промени

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Много, ама много, ги е шубе в тези дни нашите управляващи. Правят всевъзможни пресконференции, пуснаха един генерал всеки ден да ни говори твърдо и категорично, понякога дори да се кара. Опитват се да ни страхуват. И знаете ли защо? Едва ли толкова чистосърдечно им пука за здравето на хората. Просто знаят, че разпространи ли се вирусът, започнат ли масови смъртни случаи, ще си спомним за целия геноцид, който извършва държавата над здравето ни. Ще си спомним за това, че:

- Трябва сами да спасяваме детски животи през "Българската коледа"
- Трябва да събираме капачки за да има достатъчно кувьози за недоносени бебета
- Трябва частни компании да даряват за обдишваща апаратура
- Ще си спомним за потресаващото състояние на редица болници
- За липсата на всякаква адекватна на 21-и век апаратура
- За изгонените млади лекари с мижави заплати
- За психиатриите като от ада
- За дадените и после прибрани пари за болницата в Ямбол, където болните се носят на ръце между етажите
- За все още непостроената, а сега със съмнително задание Национална детска болница
- За състоянието на Бързата помощ, липсата на линейки, малкото лекари и смъртните случаи, които при по-добра реакция са могли да бъдат предотвратени
- За липсата на медицински хеликоптер
- За източването на Здравната каса
- За протестите на медицинските сестри
- За липсата на реформа в здравеопазването

И още, и още...

Най-вече за това, че сме с най-висока смъртност в света, втори по детска смъртност в Европа, а огромна част от фаталните случаи доказано могат да бъдат предотвратени при адекватно здравеопазване.

Най-важният компонент на човешкия живот в България е тотално пренебрегнат. Ето, че когато стане страшно, асфалтът и "стабилността" не вършат работа. Така ще е и при всяка друга криза. Светът вероятно ще бъде изправен пред още такива. А ние сме тотално неподготвени. Сега повече отвсякога лъсва държавното безхаберие. Лекари са принудени да напускат, защото се смятат за неподготвени. В Белодробната болница нямат защитни облекла. В пловдивската "Свети Мина" също. Щом е така в двата най-големи града, представяте ли си каква е ситуацията в останалите? Докога ще се надяваме да ни се размине? Докога ще мислим от днес за утре? Не, господа, стига дарения. От Вас искаме здравеопазване, а не окрадени еврофондове, държавни бюджети и безсмислени разходи за да се облажи един или друг.

Недай Боже да се озовем в ситуацията, в която е Италия. Нашата система като подготовка е много далеч от тяхната, която въпреки всичко не смогва. Тук ще е далеч по-страшно. Ще има обаче и отявлени виновници, на практика убийци. Затова толкова ги е шубе. Стойте си вкъщи сега, но не забравяйте да потърсите отговорност после. От цялата настояща политическа "класа".

От Европейската комисия България ще получи над 1,3 млрд. евро за борба с коронавируса. Ако и те потънат някъде, а българската здравна система остане в същото състояние и ние позволим това, то заслужили ли сме животите си?

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 316 гласа.

Свързани новини