Отидете към основна версия

3 961 11

Решете проблемите на Летището, докато не е станало късно

  • летище софия-
  • мерки-
  • безопасност

Служителите са принудени да си носят маски от вкъщи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всеки ден ни призовават от телевизионните екрани да бъдем отговорни, да спазваме всички изисквания за строга хигиена и противоепидемични мерки, за да намалим жертвите на COVID-19. Да, правилно е, ние го правим.

Дали обаче на един от най-важните транспортни обекти Летище София се спазват стриктно тези въведени правила, има ли създаден ред, осигурени ли са защитни средства на служителите там или всичко е само демонстрация на загриженост и привидно засилени мерки за противодействие на опасността от заразяване.

На летището всеки ден пристигат и заминават пътници от и за рискови дестинации. Има хора с тях, които ги посрещат или изпращат. На тях служители на Сигурността на летището трябва да обяснят, че на летището достъп имат единствено хора, които ще пътуват, т.е. не се допускат изпращачи и посрещачи. Това разбира се не се посреща с възторг и трябва многократно да се настоява да бъде спазен редът.

С какви средства се предпазват служителите на сигурността при тези контакти, в много случаи на близко разстояние - 20-30 см, поради желанието на гражданите да бъдат по-настоятелни? Предпазват се с обикновени еднократни маски, които даже са в ограничен брой, т.е. не могат да се сменят на 2-3 часа, а се ползват за цяла смяна - 12 часа.

Служителите дори са принудени да си носят маски от вкъщи, които са си закупили за лична употреба, за семействата. Друга част от служителите, на които е възложено да измерват температура на преминаващите лица, също са оборудвани с еднократни маски и ръкавици.

Така ли разбираме мерките за контролиране разпространението на заразата? Използваните маски и ръкавици се изхвърлят в кошчета за боклук в обществената зона и в работните помещения, а не в специални за целта контейнери.

Сигурно има много други нарушения и неадекватни решения от ръководния състав на Летището.

Жизнено важно е обаче да бъде осъществен необходимия контрол и да бъдат решени проблемите, докато не е станало прекалено късно.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини