Last news in Fakti

18 Март, 2020 10:54 3 950 11

Решете проблемите на Летището, докато не е станало късно

  • летище софия-
  • мерки-
  • безопасност

Служителите са принудени да си носят маски от вкъщи

Решете проблемите на Летището, докато не е станало късно - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всеки ден ни призовават от телевизионните екрани да бъдем отговорни, да спазваме всички изисквания за строга хигиена и противоепидемични мерки, за да намалим жертвите на COVID-19. Да, правилно е, ние го правим.

Дали обаче на един от най-важните транспортни обекти Летище София се спазват стриктно тези въведени правила, има ли създаден ред, осигурени ли са защитни средства на служителите там или всичко е само демонстрация на загриженост и привидно засилени мерки за противодействие на опасността от заразяване.

На летището всеки ден пристигат и заминават пътници от и за рискови дестинации. Има хора с тях, които ги посрещат или изпращат. На тях служители на Сигурността на летището трябва да обяснят, че на летището достъп имат единствено хора, които ще пътуват, т.е. не се допускат изпращачи и посрещачи. Това разбира се не се посреща с възторг и трябва многократно да се настоява да бъде спазен редът.

С какви средства се предпазват служителите на сигурността при тези контакти, в много случаи на близко разстояние - 20-30 см, поради желанието на гражданите да бъдат по-настоятелни? Предпазват се с обикновени еднократни маски, които даже са в ограничен брой, т.е. не могат да се сменят на 2-3 часа, а се ползват за цяла смяна - 12 часа.

Служителите дори са принудени да си носят маски от вкъщи, които са си закупили за лична употреба, за семействата. Друга част от служителите, на които е възложено да измерват температура на преминаващите лица, също са оборудвани с еднократни маски и ръкавици.

Така ли разбираме мерките за контролиране разпространението на заразата? Използваните маски и ръкавици се изхвърлят в кошчета за боклук в обществената зона и в работните помещения, а не в специални за целта контейнери.

Сигурно има много други нарушения и неадекватни решения от ръководния състав на Летището.

Жизнено важно е обаче да бъде осъществен необходимия контрол и да бъдат решени проблемите, докато не е станало прекалено късно.

Решете проблемите на Летището, докато не е станало късно


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    17 2 Отговор
    Нали подариха летището на французите. Те да му мислят.
  • 2 ртртрттртртрт

    15 3 Отговор
    и аз искам маска дори еднократна ама нямам и не знам от къде да си купя. за сега ходя на работа и от време на време в магазина НЕмаскиран...

    Коментиран от #3

  • 3 Последния софиянец

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "ртртрттртртрт":

    Използвай шалче или кърпа.
  • 4 Пламен

    10 2 Отговор
    За пощенските разносвачи повечето от които не са първа младост също няма предпазни средства, които да се осигуряват от държавните пощи.
  • 5 бивш служител на сигурността

    14 1 Отговор
    откакто дойде тоя бок*ук рапона летището тръгна рязко на долу пълна трагедия абсолютно никакви мерки не е взел да защити бившите ми колеги с които се чувам ежедневно само заплахи и гърч по цял ден!

    Коментиран от #7

  • 6 666 999 666 999

    8 1 Отговор
    kolko triabva da si lud , za da si mislish. che na tia im puka za tebe ?
  • 7 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "бивш служител на сигурността":

    Повечето работодатели са такива. Отказват да пускат хората , макар че работата им е на компютър, телефон или имейл, което значи, че могат да си рабоят от вкъщи. Добави и това, че семейните трябва да си гледат и децата все пак, които не са на градина/училище. Имам приятел, който дълго време се бори с управата, защото първо, че викаха командированите от Австрия да ходели в офиса, и второ, въпреки наредбите от министерството се опитаха пак да задържат хората на работа, а са програмисти, все тази е откъде работят. Просто кофти мениджъри, присмиват се, увъртат, вместо да приемат насериозно заплахата.
  • 8 алиага

    3 2 Отговор
    много шумов за нищо, на кой му пука, ела да пръднеш в турската джамия .........
  • 9 Уотсън

    1 0 Отговор
    елементарно бе, имате два терминала - направете единия за заминаващи а другия за пристигащи и като нямате достатъчно средства ги насочете на този който ви е по важен ...

    Коментиран от #10

  • 10 To това важи и за

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Уотсън":

    КПП тата Русе, Калотина и Капитана ... ама сега е урожая, .. държавата е после или я нема

    Коментиран от #11

  • 11 Колчо Йоцов

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "To това важи и за":

    като гледам, хич и не чувам за сигурност и прокуратура, (сигурно са под карантина)