Отидете към основна версия

17 154 20

Кой запали света или последното желание на умиращия?

  • телевизия-
  • паника-
  • пандемия-
  • медии-
  • власт-
  • политика

Паниката стана национална политика на държавите

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Еднакво лошо е да живееш в миналото или в бъдещето - във втория случай може да не си разбран или просто луд, докато в първия искаш да запазиш това което си бил, а това винаги се свързва с власт или пари. С навлизането на интернет и с появата на новите медии и платформи хората загърбиха вестниците, изоставиха ТВ, а радиата от информиращи станаха музикални. Но една стара медия не се дава.

Телевизията.

Все още разчитат, че човек ще седне в 20:00 на дивана и те да го притежават. Имаха нужда от новини. Такива новини, които да могат само те да показват... да прекъсват сериали заради апокалиптични картини. Колкото по-голяма трагедия - все по-гледани.

И успяха ....върнаха си стария живот. Върнаха си властта.

Заразата се разпространяваше - вървеше “ видеообмена” между телевизиите - пазарите в Ухан, празните улици в Китай, празните улици в Италия, ковчезите във военните камиони. И колкото повече паника, толкова повече власт си възстановяваха. В масовия случай еднополюсни не ни оставиха възможност и за друго мнение. А телевизия гледат и политиците. Все пак тя ги е създала.

Паниката стана национална политика на държавите.

Власт отново имат, но пари и за тях не останаха.

Коментар на Габриел Тодоров във Facebook

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 71 гласа.

Свързани новини