Отидете към основна версия

4 088 36

Истинските виновници са в най-близкото огледало

  • маргарита махаева-
  • медицински сестри-
  • дкц

И като стана дума за сърдене, попитайте се защо не ги подкрепихте, когато стачкуваха, протестираха, когато излизаха по прозорците, когато бяха бити, влачени и унижавани, когато им се присмиваха от телевизионните екрани. Всичко това беше заради ВАС, но вие си седяхте удобно на диваните и си мислехте, че сте недосегаеми

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Маргарита Махаева, юрист

Честно да си призная, чисто по човешки за кратко ми се прииска да злорадствам за това, че няма вече медицински специалисти и много болници и ДКЦ-та са в безизходица. И пак чисто по човешки няма да го направя, защото става дума за здравето и живота на моите сънародници.

Бих казала на хората да фокусират негодуването си към управляващите, за дето лъгаха и унижаваха медицинските специалисти. На практика те ги прогониха от работните им места, лишавайки ги от възможността да правят това, което обичат, умеят и за което са учили дълги години. Защото любов към професията е едно, но недоимъкът е съвсем друго нещо.

Защото когато банковият служител ти напомни, че си закъснял с вноската по кредита си, когато ти звъннат от ЧЕЗ, топлофикация, студена вода, мобилен оператор и т.н., когато детето ти се нуждае от допълнителни уроци, учебници, дрехи и обувки, а ти не успяваш дори да го видиш това дете, защото работиш денонощно и получаваш 600 лв. (по-малко от 300€ в европейска държава в XXI век!) и при това положение ежеминутно рискуваш живота и здравето си и тези на цялото си семейство...при цялото ми уважение, мили хора...не се сърдете на медиците. Просто се запитайте какво ВИЕ бихте направили на тяхно място.

И като стана дума за сърдене, попитайте се защо не ги подкрепихте, когато стачкуваха, протестираха, когато излизаха по прозорците, когато бяха бити, влачени и унижавани, когато им се присмиваха от телевизионните екрани. Всичко това беше заради ВАС, но вие си седяхте удобно на диваните и си мислехте, че сте недосегаеми. Никой не е длъжен да се превръща в жертва заради вас, заради вашата летаргия и незаинтересованост.

Имаше една мисъл, не помня на кого беше: "Това, което не бива да правя, го пише в Наказателния кодекс. Това, което съм длъжен да направя, го пише в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Всичко друго правя или не правя по свое собствено желание."

Така че не коментирайте колко и какво са длъжни и не интерпретирайте Хипократовата клетва, както ви е удобно към момента. Искате да видите истинските виновници? Аз ще ви кажа къде са. Потърсете най-близкото огледало и погледнете в него. Там се крият.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 41 гласа.

Свързани новини