Отидете към основна версия

3 757 31

Конституция, Конституция, Конституция

  • конституция-
  • аутокю-
  • мажоритарен вот

Той иска Конституционни премени, защото сега, видите ли, е узрял за това! И се сещам, вярно е, тиквите започват сега да зреят…

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един нов рефрен се носи в политическото пространство. Обхванат е целият медиен ефир, интернет, а и по пейките в квартал Левски Г се обсъжда жизнерадостно прочетеното в петък аутокю от премиера на Територията за нова Конституция!

Аз пък се замислям, ако в тази сложна и донякъде красива думичка вземем, че направим скромни промени? Например началното „К” … Да наместим на негово място класическото „ПР”… хммм, не ми се получава… Има едно „Н” в повече… Но понеже обаче защото в управлението на нашата бедна, но европейска страна има винаги едно „Но” в повече, може би съм на прав път – така получената чрез сложна математическа формула, присъща само на Главния Математик на Републиката, нова думичка, точно определя състоянието на управлението  в последните повече от 10 години.

Но да се върнем на оригинала – Конституция и аутокю. Основният Борец (или бивш каратист) и радетел за Рестарт, футболната звезда, засенчваща Стоичков (по недостатъчност на  IQ) се изхвърли в ефир за пореден път, че на него тази Демокрация не Му е достатъчна! ТОЙ иска Конституционни премени, защото сега, видите ли, е узрял за това! И се сещам, вярно е, тиквите започват сега да зреят…Обаче има народно поверие, че злобните тикви така и не узряват. А и ми се струва, че малко е закъснял, попрецъфтял, вече мухъл ще хване, за да ни говори за рестарт. Къде ти беше узряването в 2015, когато тези, или дори малко по-добри Конституционни промени бяха Ти предложени, а Ти ги бламира?       ( Ти е съкратено от ТиКва)… А сега, уплашен до смърт, дали от Протестите, дали от твоите бизнес-„приятели” , се мяташ в невъзможността да контролираш „опонентите” си, да ги разделиш по идеология, в края на краищата да ги купиш и продадеш за жълти стотинки. Та да ти споделя – не се страхувай от кръговете, които те контролират. Те са „бизнесмени”, повече от живота ти не могат да ти вземат. Страхувай се от Хората, докато си жив, дори още сто години, Хората ще те замерят с пренебрежението си и омразата си. Не бих желал моите внуци да да ме видят в такава светлина.Пази Боже!

Аутокю-то, и за мен с сложна дума. Но с такава ненавист да се обяснява, видите ли, как сме принудени да променим Конституцията, ама да изберем 200 Велики Депутати мажоритарно, в един тур… Ама голЕм смех падна. При същия Единствен Математик на РеПубликата, при същата ЦИК, при същия ГРАОН, без машинно и дистанционно гласуване, с всички мъртви души в избирателните списъци, да ви споделя за онзи дядо, дето си търсел бабата в Избирателната секция – а те му отговорили, да тя вече гласува. Е, казва дядото, пак я изтървах, и така вече 5 години, откакто тя почина…Та така ще се правят избори за ВНС…

За мажоритарния избор. Съгласен съм, ако е в два тура. Но при един тур – представете си в колко избирателни района ще имаме резултат нпр. 21 % Гроб, 19% -няма значение какъв опонент… И КОЙ печели? При втори тур двамата кандидати вече се явяват мажоритарно, и … каквото сабя покаже.Какво стана на Президентските избори? В два тура!

Но нейсе. Конституция е сложна дума. Още по-сложно е, да се представяш за радетел на Конституционни промени, при яснота в обществото, че не спазваш и сегашната Конституция. Та да пишеш нова?

А и с кого? Добра или лоша, но настоящата Конституция е писана от Юристи – Савов, Джеров, Корнезов, Йосиф Петров, Дертлиев!!! Тикво, какво ще предложиш насреща? „Тежката артилерия” Деситу? Барни Ръбала? Не ми се споменава Тъпата Кърджалийска…

Та другарю пожарникар - Непротивокоституциоснователствувайте!!!

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 65 гласа.

Свързани новини