Отидете към основна версия

15 108 35

Домусчиев е обслужващ властта персонал и дискредитира всички членове на КРИБ

  • криб-
  • монбат-
  • илиян василев-
  • ирил домусчиев

Домусчиев не е никакъв, че да гони когото и да било и да внушава с думите си виновност преди да се е произнесъл съдът

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Илиян Василев във Фейсбук:

Случващото се в КРИБ е класически признак за мутризация на бизнеса. Домусчиев дискредитира всички членове на тази организация с поведението си.

Първо, КРИБ, в текущия си вид, няма нищо общо с БИБА, от която тя бе създадена. Железен принцип на всяка бизнес организация е нейната независимост, която предполага задължителна дистанция от властта и близост до членовете.

Ченгетата превзеха организацията с помощта на "десни" бизнесмени и отвориха вратите ѝ за олигархичния бизнес. В този смисъл тя днес е организация на българската олигархия.

Второ, Домусчиев не е никакъв, че да гони когото и да било и да внушава с думите си виновност преди да се е произнесъл съдът. Именно тук е провалът в неговата оценка - до произнасяне на съда КРИБ трябва да защитава своите членове, а не да дублира прокуратурата. Тези му думи издават не само нисък интелект, партизанщина, но поставят всички членове на КРИБ в положението на съучастници или по-скоро подгряващ хор на монополизиращото подобие на Борисов на върха на тази организация. В Устава на КРИБ никъде няма записано, че решенията се вземат еднолично от председателя ѝ. Но зад позициите на Домусчиев не стоят решения на управителните органи. Нито КРИБ е храм, нито Домусчиев е свещенослужител, прави се на оракул, но е по-скоро обслужващ властта персонал.

КРИБ отдавна не представлява организациите, свързани с чуждестранния бизнес, които се фокусираха върху своите камари. Не представлява и малкия и среден бизнес, защото неговите интереси не са "приоритетни".

Превърна се в присъдружна на властта организация. Сигурен съм, че Бобокови няма да бъдат последните да я напуснат. Колко по-лесно е да напусне председателят, нали, вместо да се затрива цяла организация?

КРИБ на олигархията. Това казва всичко.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 124 гласа.

Свързани новини