Отидете към основна версия

26 340 73

Шок от Брюксел: Вкарват в резолюцията смъртта на Балдуин и главата на Никифор

  • брюксел-
  • резолюция-
  • никифор геник-
  • балдуин фландърски

Санкции грозят три области на страната

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Елена Йончева и Радан Кънев отвориха Кутията на Пандора с така жадуваната резолюция за мафиотското управление на България и подчинената на родните айдуци правосъдна система. Освен, че Брюксел ни натиска да подпишем Истанбулската конвенция и да признаем сепаратистката организация ОМО "Илинден", грозят ни още куп унижения, само за да се кажат на глас истини, които ние тук много добре си знаем.

В проекторезолюцията четем, че България ще бъде обвинена в потъпкване на военновремените закони заради смъртта на Балдуин I Фландърски, пленен след битката при Одрин през 1205 г. Брюксел категорично отрича Балдуин да е флиртувал със съпругата на цар Калоян в Търново и смята последвалото му ослепяване с нажежен шиш и хвърлянето му в Янтра за нерелевантна мярка на извършеното от него. Според проекта на резолюцията се предлага Великотърновска област да бъде лишена от европейски субсидии за срок от 20 години.

Със същите санкции са заплашени областите Шумен и Бургас, на чиято територия е Върбишкият проход, където на 26 юли 811 година хан Крум разбива византийската армия, водена от император Никифор I Геник. Акцентът тук пада върху добре известния факт с превръщането на главата на императора в чаша. Гръцки евродепутати считат това за варварски акт, а замесените в случая за "безпросветни пияници и диваци, нямащи място в Европейското семейство".

За съжаление в проекторезолюцията е засегната и темата с атентата срещу папа Йоан Павел Втори от 13 май 1981 г. Въпреки оправдателната присъда на Сергей Антонов за участието му в покушението срещу светия отец, евродепутати предлагат процесът да започне отново, като бъдат взети под внимание твърденията на врачка от Костинброд, изложени в интервю в бр. 12 от 1994 г. на седмичника "Стига бе", която видяла как Антонов отвръща на огъня, дошъл от папамобила. Италиански евродепутати намират за уместно нападателят на "Специя" Андрей Гълъбинов да напусне страната до изясняване на случая.

Така резолюцията на Европейския парламент, която целокупният български народ чака с трепет, почти колкото ареста на Борисов от Лаура Кьовеши, може да се превърне в мини национална катастрофа. Остава ни надеждата, че в четвъртък избраниците на европейските гласоподаватели ще демонстрират мъдрост и справедливост при окончателното си решение.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 86 гласа.

Свързани новини