Отидете към основна версия

4 498 31

Вигенин: Спокойно, с Байдън САЩ ще са по-предвидими и последователни към България

  • кристиан вигенин-
  • байдън-
  • тръмп-
  • борисов-
  • сащ-
  • избори

Инстинктът за самосъхранение сработи и начело на САЩ ще застанат интелигентни, възпитани и компетентни хора, смята зам.-председателят на БСП

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Още не е официално, но победителят в изборите в САЩ вече е ясен. Затова си позволявам да споделя няколко думи по темата. Джо Байдън и Камала Харис ще имат тежката задача да затворят и да лекуват дълбоките рани на американското общество, които направиха Тръмп президент и които той държеше отворени, надявайки се отново да го избутат до победата".

Това написа в профила си във Фейсбук зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

"Инстинктът за самосъхранение сработи и начело на САЩ ще застанат интелигентни, възпитани и компетентни хора. Това ще бъде преходен мандат, може би последен шанс за връщане към нормалното във всичките му измерения. Победата на демократите е възможност и за Републиканската партия да преболедува явлението Тръмп.

Прочетох безброй небивалици в последните месеци, но за добро или за лошо - спокойно, за България почти нищо няма да се промени, освен че ще има повече предвидимост и последователност в американската външна политика както в глобален план, така и към нас. Българските интереси, ако са добре обосновани и адекватно представени, ще срещнат разбиране. Естествено, нищо не е толкова просто, колкото изглежда в един фейсбук статус.

Неведнъж съм се шегувал с американски колеги, че Тръмп като типаж е много сходен с ранния Борисов. И може би е кармата, с която плащат за подкрепата си за него в годините. Но и краят на Борисов все по-ясно се очертава на хоризонта, а преодоляването на пораженията също ще изисква сериозно национално усилие.

Защо намесвам Борисов ли? Защото българските проблеми се решават от българите тук в България, а не там зад океана. Бъдете здрави и се пазете!", завършва Вигенин

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 22 гласа.

Свързани новини