Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 13:13 3 961 69

Руски депутат: Натискът на САЩ върху България пречи на руско-българските проекти

  • сащ-
  • русия-
  • сергей железняк

Oчаква се продължаване на американската политика на възпиране на Москва, независимо от това как ще се казва следващият стопанин на Белия дом

Руски депутат: Натискът на САЩ върху България пречи на руско-българските проекти  - 1
Снимка: Shutterstock

Победата на Доналд Тръмп на президентските избори в Съединените щати преди 4 години предизвика възторжени реакции в Москва. В пленарната зала на Държавната Дума, долната камара на руския парламент, тогава отекнаха бурни аплодисменти.

Надеждите за пробив в руско-американските отношения обаче така и не се оправдаха. При Тръмп Съединените щати наложиха санкции на руските енергийни проекти в Европа, напуснаха Договора за ракетите със среден и малък обсег и поставиха под въпрос бъдещето на Договора за стратегическите настъпателни оръжия.

Днес - 4 години по-късно - руският политически елит е настроен далеч по-реалистично. Аплодисменти не се чуват. Защото се очаква продължаване на американската политика на възпиране на Русия, независимо от това как ще се казва следващият стопанин на Белия дом - Доналд Тръмп или Джо Байдън.

Към такова мнение се придържа и депутатът от управляващата партия "Единна Русия" и член на комитета по международни отношения на Държавната Дума Сергей Железняк.

Сергей Владимирович, избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати преди четири години беше посрещнато с аплодисменти в Държавната Дума. В медийното пространство се наложи мнението, че Тръмп е изгоден на Русия. Така ли се оказа в действителност и как се промениха руско-американските отношения през последните четири години?

"Имаше различни мнения в Държавната Дума преди четири години. Моето беше, че независимо от името и партията, която представлява американският президент е силно зависим от финансово-промишлените сили, които стоят зад всеки кандидат, както и от американската бюрокрация, която не се подчинява на президента. През четирите години управление на Тръмп имахме възможност многократно да се убедим в това.

През последните четири години видяхме, че продължи политиката на санкции на Съединените щати не само по отношение на Русия, но и на много други страни и региони по света. Американците се опитват да използват остатъците от влиянието си, но катастрофално го губят, защото през това време светът се промени още повече. Виждаме, че има различни силови центрове. В съвременния свят продуктивният диалог е възможен само при взаимно уважение между страните. Подобна политика от страна на Съединените щати обаче е голяма рядкост.

Освен това сме обезпокоени, че през тези четири години Съединените щати напуснаха редица договори за съкращаване и ограничаване на оръжията. Русия винаги е била за международен контрол над оръжията. Това, че Съединените щати се опитват да си развържат ръцете не прави съвременния свят по-сигурен , включително Европа. Излизането на Съединените щати от Договора за ограничаване на ракетите със среден и по-малък обсег трябва да тревожи не само нас, но и европейските страни. Защото е съвсем очевидно, че Съединените щати ще се опитват да разполагат тези ракети в Европа".

От една страна кандидатът на демократите Джо Байдън обеща да преподпише изтичащия през февруари руско-американски Договор за ограничаване и съкращаване на стратегическите настъпателни оръжия. От друга - редица руски анализатори прогнозират по-твърд курс на Вашингтон спрямо Москва, ако очертаващата се победа на Байдън бъде потвърдена. Какви са вашите очаквания?

"Първо трябва да кажем, че все още не е ясен изходът от президентската избирателна кампания в Съединените щати. Тя никога не е била толкова скандална и позорна за американския политически елит. Виждаме, че като цяло американската избирателна система е много архаична и не може да бъде пример за демокрация. Изглежда нелогично, когато американците се опитват да натрапват своя демократичен модел на другите страни, без да могат да решат собствените си проблеми.

Що се отнася до бъдещето, убеден съм, че политиката на новия американски президент по отношение на Русия няма да се промени, независимо от това дали той ще се казва Тръмп, или Байдън. Политиката на Съединените щати спрямо Китай също няма да се промени, както и спрямо Европа. Тръмп открито заявяваше, че Европа трябва да го слуша. Същото правеха и други американски президенти преди него, но може би не толкова явно.

Историята на съвременните руско-български отношения също показва голямото влияние на Вашингтон върху решенията на българското правителство. Това попречи на реализирането на редица много перспективни за България проекти, включително в сферата на енергетиката.

Според мен новият американски президент, независимо от това как се казва, ще продължи политиката, която му налагат финансово-промишлените кръгове и военно-политическото лоби в Съединените щати. Би било много наивно да очакваме някакви сериозни промени".

Руската външна политика се основава на формулираната още през 90-те години на ХХв. от покойния бивш министър на външните работи Евтений Примаков идея за многополюсния свят. Тя обаче противоречи на стремежа на Съединените щати да запазят статута си на световен икономически си и военно-политически лидер чрез възпиране на Китай и Русия. Как ще се развива това противопоставяне в дългосрочна перспектива?

"Бих искал да отбележа, че американската политика на възпиране се прилага не само спрямо Русия и Китай, но и спрямо Европейския съюз, страните от Близкия изток, Индия, страните от Латинска Америка и т.н. В тази смисъл опитът на Съединените щати да доминират не само икономически, но и военно-политически е обречен на провал. Многополюсният свят не е идея, а реалност, която вече съществува. Влиянието на новите силови центрове продължава да расте. Съединените щати и Европа не могат да игнорират това, което става в Индия, Русия и други райони на света. Затова колкото по-скоро във Вашингтон разберат, че усилията им за запазване на това неразумно доминиране са напразни, толкова по-скоро ще станат възможен диалогът, основан на справедливостта и на взаимното зачитане на интересите на страните. Това е единственият път към цивилизованото намиране на решения".

Споменахте България в контекста на неосъществените руски енергийни проекти. Как оценявате руско-българските отношения с днешна дата?

"Мисля, че потенциалът на руско-българските отношения остава до голяма степен нереализиран именно заради големия натиск върху българското правителство от страна на Вашингтон и Брюксел. Ние бихме искали отношенията между нашите страни да се развиват не само на основата на вековните ни общи традиции, но и на взаимноизгодното и перспективно сътрудничество в различни сфери. Това ще даде преди всичко възможност на България да играе по-значима роля в Европа.

Чрез вас изпращам най-добри пожелания на целия български народ".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рико

    33 48 Отговор
    Да уточним : в България няма руско - български проекти! Има само р у с к и проекти. Точно такава е истината!

    Коментиран от #14, #23, #30

  • 2 Сандо

    38 20 Отговор
    То това ние си го знаем.Сега остава руснаците да си обяснят защо ни подариха на американците през 90-те години.

    Коментиран от #19, #56

  • 3 Последния Софиянец

    18 24 Отговор
    В САЩ се готви гражданска война на расова основа и това ще развърже ръцете на Путин и Ердоган.Северна България да учи руски,а Южна турски.
  • 4 България ЕС НАТО

    23 51 Отговор
    USA ще ни освободят от Руско Икономическо Робство

    Коментиран от #11

  • 5 Проект

    28 25 Отговор
    Варна и Бургас са вече руски анклави.

    Коментиран от #26

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В Ютюб

    23 24 Отговор
    върви яростна руска кампания, руснаците да се заселват в България.
  • 8 Софиянец

    20 48 Отговор
    Вън от България вмирисани ватници и да си вземете паметниците че ще ги метете в скоро време
  • 9 Байдън

    17 41 Отговор
    ще натика русофилистиците в миша дупка.
  • 10 jorj

    13 21 Отговор
    Пречи да ни крадат зверски!
  • 11 Stéphanie 🎲

    14 18 Отговор

    До коментар #4 от "България ЕС НАТО":

    Под марксисткия валяк прудонизмът минаваше и все още минава за утопичен социализъм. Практиката на научния социализъм показа, че утопията по-скоро е при марксистите. Прудон никога не е фантазирал за край на историята, за помирено човечество, за нов човек, за революционен месианизъм с пророк и цезар, както Маркс, който ясно призоваваше за “диктатура на пролетариата”: диктатура над кого? Освен на партията над пролетариата 😉 Троловете да мълчат !!!!И да си кретат в кочината
  • 12 С две думи

    46 17 Отговор
    Какъв натиск...-България си е под чист диктат от страна на САЩ...
  • 13 Казуар

    17 34 Отговор
    Отношението на Русия към България е хибридна война и трябва да се вземат мерки.

    Коментиран от #32

  • 14 Мисли малко

    30 13 Отговор

    До коментар #1 от "Рико":

    Е как ще има като постоянно ти размахват пръстче. Не строи Белене, не строй Южен поток,не купувай руска газ, не търгувай с тях(а САЩ и Великобритания са увеличили двойно покупките на нефт),те всеки момент ще те нападнат и т.н.

    Коментиран от #16

  • 15 Бамбука

    22 11 Отговор
    Да благодарим на руснака политика за корупцията по високите етажи на управлението ни, но те това си го знаят, но никога няма да го признаят.
  • 16 Казуар

    19 5 Отговор

    До коментар #14 от "Мисли малко":

    Ако САЩ и Великобритания купуват нефт и гоз от Русия то е заради цената в момента, и далеч не са 100 процента зависими като България.
  • 17 Коментатор

    19 25 Отговор
    Като чуя за българо-руски отношения се сещам за сентенцията ''мътиш ми, не мътиш водата - ще те изям''. Русия винаги е гледала отвисоко и с пренебрежение на България, дори и преди 1990. Да не говорим пък за сега. Лъкатушенето на българската политика спрямо Русия още повече засилва стремежа и за натиск над България. Нашата страна не разбра, че с компромиси спрямо руската мечка нищо няма да постигне и винаги ще изтегля късата клечка. Руснаците планомерно и лицемерно говорят за българо-руски отношения, но за разлика от българските интереси, руските почти винаги се постигат. Какви са те: енергийна зависимост на България, подкопаване на доверието към ЕС, поддържане на неразбирателството със съседни на България държави. Руснаците постепенно постигат целите си. Българските интереси, са подкопани и ще продължава да изтичат млрд левове в съмнителни проекти. Ако тези проекти са с нищожен риск за Русия, то рискът за България е огромен. За съжаление българската политика не умее да се пази Българшя от руските машинации и не разбра, че колкото си по-далеч от тази мечка, толкова по-добре...
  • 18 Дааааа...!

    16 19 Отговор
    Руско-български проекти !? Що за кочина са намислили ?

    Коментиран от #21

  • 19 рада дълбоката

    19 7 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    Никой не ние подарил казват те ! Всяка страна сама избира какъв път да поеме и в това и се крие демократичното развитие . Никой не ни накара в Втората Световна война в рамките на 1 година да заемем и ДВЕТЕ страни на барикадата , НАЛИ ?! Но ние го направихме ! Правим го и сега , тялом като цяло сме с Нато но духом все таки си оставаме без него (както и да го разбираш това ) . Не говоря в проценти защото не съм статистик но и не искам да си затварям очите за реалната "картинка" в българската политика

    Коментиран от #20, #22, #27, #28

  • 20 рада дълбоката

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "рада дълбоката":

    И реалното отношение и на народа.
  • 21 от какива кат

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Дааааа...!":

    Ти се благодари че някой мисли заради тебе !Щото при това че мислят и сме в задницата на света а ако и не мислеха представи си къде щяхме да сме ,щяхме да завиждаме и на Сомалия .
  • 22 Stéphanie 🎲

    6 14 Отговор

    До коментар #19 от "рада дълбоката":

    картинка" в българската политика "-за съжаление е в КОМА .Само като започнеш още от ония щурчо летеца 😂 не знам какво повече да напиша освен на всички комуняги виждам че са много и съм в ШОК, да си организират едно хорце на на Бузлуджа там за друго не става и изпикаване на кучета .
  • 23 абсолютно вярно

    16 12 Отговор

    До коментар #1 от "Рико":

    Вън гадовете, сакеч от нас. Естония, Литва, Латвия, Полша, Словакия, Чехия, Румъния всички се освободиха и изгониха проруските структури, фирми и агенти, сеещи разруха, интриги, задкулисие, лобизъм и откровена кражба на всичко. Ресурси, Активи, Субсидии.
    Колкото по-дакеч от отровната Русия, толкова по-добре. Дори на Марс ще е по добре, отколкото да си зависим от тях.
    Които ги разкараха от уравнението, започнаха да се, започна да се оправят, които не-дълдисват по надълбоко в кенефа.
    Вижте им приятелите и ги преценете. Северна Кореа, Венецуела, Куба, Сърбия, Иран, Сирия. Дори комунистически Китай се разграничава от тях и търси икономически отношения с Европа, Америка и Австралия, като инвестира страшно много в енергийни проекти, с които да скъса синджира на енергийната си зависимост от Русия, което прави много усилено и Турция

    Коментиран от #24, #50

  • 24 Забрави Беларус

    11 7 Отговор

    До коментар #23 от "абсолютно вярно":

    Ужас, Като тях ли искаме да живеем или нормално.
  • 25 ke da

    12 10 Отговор
    По добре САЩ от колкото Русия! Последната 45 години ни контролираше БУКВАЛНО ТОТАЛИТАРНО! А сега продължава подмолно и задкулисно чрезсоите ограничени хора русоробите!
  • 26 ЦЪЦЪЦЪ

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Проект":

    Лъжеш се ужасно, руски анклав е само твоят за/ник!
  • 27 никой не ни е карал да избираме Русия

    13 10 Отговор

    До коментар #19 от "рада дълбоката":

    И никой не я е избрал. Организиран е преврат от Русия, като са вербувани предатели "българи" с бомбени атентати и атака от руската армия, като от предателите военни офицери е дадена заповед на българската войска да не им се противопоставя.
    Така действат и сега. В Украйна, Беларус, Сирия, Венецуела, и кой знае къде още. Трябват им режими с диктатори, които правят народите си роби на Руският интерес. Това са най-лошите и жестоки колонизатори, които са съществували някога.
  • 28 В сибир

    8 11 Отговор

    До коментар #19 от "рада дълбоката":

    Личи си, че духът ти е руски, та какво правиш в Български форум! Сибирчето те зове!
  • 29 ke da

    8 4 Отговор
    Може и да довършим тръбата, но ако си остане наша собственост И НАЙ-ВЕЧЕ В ЗАМЯНА РУСИЯ ДА СИ ВЪРНЕ СТАРОТО ИМЕ НА СВОЯТА АВТОНОМНА РЕПУБЛИКА/татрстан/ НА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ И ПРИЗНАЕ НАРОДА И ЗА БЪЛГАРСКИ!
  • 30 Ха ха

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "Рико":

    Кажи един българо-европейски или българо- американски проект.Пък дори и с минимално българско участие.А забравих:Ф-16 на картинка.Изцяло български проект.

    Коментиран от #36

  • 31 Вън от България !

    14 15 Отговор
    РУСКИ ОКУПАТОРИ! ТУК НЕ СТЕ ДОБРЕ ДОШЛИ!

    Коментиран от #35, #55

  • 32 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Казуар":

    От пилци с Габриел вратове и заровени човки в пясъка съвети не желая.
  • 33 THE MISTYC ALLEN 🔵

    2 2 Отговор
    Светът е едно ужасно гадно място с едни непоносими противни хора ,а отвъдното вечността е едно прекрасно място и начало. Дано по бързо го разбера.
  • 34 Димов

    10 8 Отговор
    Тука, яко вой на анадолска сган, до небесата. Затреперили ми, мустакати хюмнета, че във Варна и Бургас щели да се заселват руснаци, вместо стамбулци. Ужас, вай, сакън!

    Коментиран от #37, #39, #48, #68

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Рико

    10 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ха ха":

    За това си прав. Няма. Германците имат много фирмички тук,но нивото не е държавно. Категорично съм ,че бизнесът трябва да бъде само частен, но трябва да има междудържавни отношения и договори-за поощряване, за облекчения ...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Дьймов,

    10 7 Отговор

    До коментар #34 от "Димов":

    Посмучи и болшият Български Г.P.Е.3.Д.Е.И. Предател долен. Никой не трябва да се заселва и да граби. Но по-малко от чужди инфилтрати, ни трябват псевдо-българи, слугуващи или симпатизиращи на чужди правителства. Изчей г.a.д.мръсна Изчей в Коми и бъди щастлив.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 2020

    15 12 Отговор
    Световната лъжа ,че сащ са първи,винаги е подвеждала някои страни без добра външна политика.Никога сащ не са били първи в каквото и да е било . Тази полицейска държава от създаването си /с помощтта на европейци и много хора от Балкканския полуостров/,никога нямаше да има напредък ако не бяха евреите, и образованите европйци и Балканци.Благодарение на техния труд ,научна мисъл ,открития сащ се изживява като накакъв хегемон.Жалките опити на сащ да възпира най-силната страна в света /във всичко за което се сетите/-Русия; Китай/с мощна икономика/,Индия, Латинска Америка будят присмех.Сащ дори една декларация за Независимостта не са могли да напишат/написва я фрацузина маркиз дьо Лафайет и оставя великодушно да я подпише Томас Джефърсън-04.07.1776 г.Една статуя на Свободата да построят ги затруднява.Франция им изпраща тази статуя на Свободата.И до сега прочутите мостове в Ню Йорк се поддържат от българин.Няма нищо велико в тази страна управлявана от евреи/като цяло от Израел/.

    Коментиран от #42, #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Rado

    14 8 Отговор
    Щом Раша реве значи сме в правилна посока
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Centurion

    12 2 Отговор
    Проектите Ви не са Руско Български и не обслужват интереса на България.Вярно е ,че САЩ и те прекаляват с геополитиката за чужда сметка.Но и ние не си гоним интересите.Южен поток беше по добрият вариант за нас,но недалновидност,и тежки зависимости на Българските политици го провалиха.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 един българин

    4 6 Отговор
    ЕВРЕИТЕ ВИНАГИ СА УПРАВЛЯВАЛИ СВЕТА И ЩЕ ГО УПРАВЛЯВАТ! ДОРИ ВАШАТА ВЕЛИКА ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ Е СЪЗДАДЕНА ЗА ДА ОЗАПТИ САМОЗАБРАВИЛА СЕ РУСИЯ! ЩЕ СИ ПАТИ ВСЕКИ КОЙТО ПРЕЧИ НА ТОВА СВЕТА ДА ПРОСПЕРИРА ЗАЕДНО ОТ ВСИЧКИ НИ И ЗА ВСИЧКИ НИ! НАЦИОНАЛИСТИТЕ СА ПРЕЧКА ЗА ЕДИН СИЛЕН СВЯТ ПРОТИВОПОСТАВЯЩ СЕ НА ЧУЖДО ИЗВЪНСВЕТОВО ВЛИЯНИЕ!
  • 48 охоооооо

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Димов":

    "хюмнета" е варненска дума. Димов. Антоне тили си бе. Моторджията.
    Ясно, еми запали една свещ за мотора.
  • 49 Старшинката

    1 1 Отговор
    Свободно БЕ депутатино мой драги, свободно!!!!
  • 50 Рико

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "абсолютно вярно":

    Споделям гнева ти. Аз също съм гневен. И този гняв трябва да се излее,отдавна е време! Прекалено сме възпитани за онези там.И те доброто ни възпитание за слабост го вземат.
  • 51 Лукашенко

    9 3 Отговор
    току що се провикнал, че това което се случва в САЩ( изборите) било гавра с демокрацията.
    Има предвид че Байдън ще е новият президент, и снятал, че това не би трябвало да влоши техните топли взаимоотношения.
    Грешка. Всичко свърши. Пионката Тръмп е история, Уж санкции за Русия, а поддържа другата руска държанка Борис Джонсън за брекзита, за да отслаби Европа. Наложи ни търговски мита. И газа щеше да пусне през северен поток, ако не беше това, че повечето земеделска земя в украйна се обработва от Американски компании и тяхното лоби е много силно.
    Сега вече, ще присъстваме на фиаското на последните комунистически и диктаторски режими. Щом такива гадове подскачат, значи тива е правилният избор на Американците и на света изобщо
  • 52 разликата между рускинята и пицата е:

    9 6 Отговор
    Разликата е че не всяка пица е с гъби.
    Мизерници.
    Отпред помада, зад ушите кир.
    Отгоре парфюм, отдолу смрад. А за мъжете, нямам думи.
    Голям пример са за света.

    Коментиран от #53

  • 53 Аааа, не, брато !

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "разликата между рускинята и пицата е:":

    Рускините.......вай, маман, вай!
  • 54 Русенец

    1 5 Отговор
    Натискът на САЩ върху България, посредством ЕС и Турция, разрушава славянското единство, трие историята ни, затрива народа ни, и обрича младите българи на емиграция. Икономическите последици бледнеят пред този геноцид.

    Коментиран от #57

  • 55 Русенец

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "Вън от България !":

    Кротко бе, Фейзула!
  • 56 Русенец

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    Защото възродителният процес през 80-те, хвърли лоша сянка върху Москва, която беше поела по пътя на перестройката. А Тато не щеше да прави перестройка. Горбачов реши да се отдръпне от него и то в лош момент, когато и световната банка ни отряза, че и за капак НАТО и САЩ наложиха ембарго над всичките ни страни клиенти, на които изнасяхме оръжие и преработен руски петрол. Добави и неприбраната продукция от полята, заради липса на работна ръка с простотията "Възродителен процес", която докара нова икономическа криза. За да закърпят бюджета, нашите почнаха да продават и изнасят ток. Затова имахме и режим. Въобще, ударите бяха от поне 4 страни, наведнъж, като половината сами си ги нанесохме.

    Коментиран от #58

  • 57 Рико

    5 1 Отговор

    До коментар #54 от "Русенец":

    На кое му викаш "славянско единство"? Москва да командва навсякъде?
  • 58 Рико

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Русенец":

    Живков не смееше да кихне без санкция от Кремъл,ама онези не знаели. Ти наистина ли допускаш,че той ще направи такава с външнополитическо значение стъпка без заповед от Кремъл?! Тук беше опитно поле на Москва-да се види как ще протече,за да подхващат те техните мюсюлмани. Кога Москва е мълчала ? А сега - ни вопъл ,ни стон-защото са гузни и не искат да се разчува,при тях преди всичко.
  • 59 Не русенец

    4 3 Отговор
    Ти си русоблизец. Няма такова нещо СЛАВЯНИ. Измилено е. Така са наричали немците и англичаните хората живеещи ма север в днешна Русия. И идва от Slave(роб, на анклийски) и Sklave (роб на немски). Ама малко трябва да прочете човек, преди да ръси мозък. След това руснаците са я възприели за обособяващо всички придобити племена и народи влизащи в техните владения. По късно са решили да сложат знак за равенство, между православен християн и (слав)янин, понеже всички сме божи раби. Уж за да сближат отделните народи и да изчистят отделната история на всеки етнос в състава с времето.
    Ние не сме славяни, а потомци на траки, "пра"българи, и други по малобройни племена живяли на това същото място от повече от 1300 години, когато за първи път е обособена нашата България. Казвам нашата, защото преди това е имало още няколко Българии, населяващи земите в Русия, които са били Велики Българии и са описани от много летописци. Хич не им се нрави Великата Българска история на руснаците и винаги са искали да ни асимилират, за да могат да си присвоят историята ни, но по мое мнение, само заради това, че сме разделени от романска Румъния, не успяха да го направят в новата ни история.
  • 60 Разум

    3 5 Отговор
    Русофобите са негатив за България и то много сериозен.

    Коментиран от #61, #62

  • 61 хайайайай

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Разум":

    довиждане приятел. Американците избраха Байдън. Край с игричките на масква.
    Много лошо инвестирани няколко милиарда от шефа ви. Борсата се срина. Ко ши праим сега. Той и Борис Джонсън каза , че март може да подаде оставка. Сега вече със сигурност ще го направи. Дори брекзит няма да има. И пак светът ще бъде едно. Като един задруженн клас. Само няколко дребни злобни, кирливи, вредни пишлемета(досещаш се за кого говоря), ще стоят отлъчени от всички и ще кроят пъклените си планове, но вече много, много по немощни планове. Абсолютна изолация и игнориране. Да си платят гяволъка. Жалко за народите им само.
  • 62 Гризеш ли ноктите, а?

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Разум":

    Малиййй, ко стана? Как са объркаха работите, а?
  • 63 Ужас

    2 0 Отговор
    Путен вече няма да се прави на Арнолд Шварценегер или на Чък Норис Ще се крие на дълбоко в Бункера под мавзолея да не го засече USA сателитче
  • 64 Политолог

    2 0 Отговор
    Предпочитам американски натиск с долари, отколкото руски с рубли и скапани Москвичи и телевизори Темп
  • 65 Щерев

    0 0 Отговор
    в заглавието е казано точно! На ония им трябват бели роби!
  • 66 чакала

    1 0 Отговор
    Сащ може и да пречи но не ви спира да си продавате стоките тук и да имате бизнес, имоти, банки.... А вие навремето не давахте на Сащ и едно болче да продадът тук.
  • 67 Вольдемар

    0 1 Отговор
    Нас самих давно предали
  • 68 вомид

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Димов":

    мечтаеш си ти за яка анадолска тройка с русотурчин и анадолутурчин
  • 69 Ангел Григоров

    0 0 Отговор
    Бъдете така добри да посочвате източника на материалите, които копипействате, за да пълните сайта си! В конкретния случай става дума за Българското национално радио. Чудя се и се мая какъв и приносът на човека с очилата от снимката, за да го има това интервю! Въпросът е принципен. Инаме аз съм авторът на интервюто в качеството ми на кореспонеднет на БНР В Москва.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания