Отидете към основна версия

4 871 50

Капанът ГЕРБ-БСП

  • емил соколов-
  • герб-
  • бсп-
  • скачени съдове-
  • бойко борисов-
  • корнелия нинова

ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО са причината България и демокрация да са взаимоизключващи се понятия

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емил Соколов, асистент-преподавател в университета в Екзитър, Великобритания:

Няколко неща трябва да са ясни на тези избори.

Първо, Борисов е твърдо решен да игнорира всякаква критика и да кара джипката. На това му се вика глуха защита в бокса. Те го нападат и плюят, а той обикаля страната, показва направеното и радва хората. Разбира се, радостта на хората е предварително подготвена и режисирана. Всичко е един добре организиран спектакъл. Например, Борисов сваля сакото от гърба си и го дава на случаен работник, който после се оказва общински съветник от ГЕРБ. Направо да настръхнеш от умиление.

Второ, този спектакъл се извършва с любезното съдействие на всички големи медии - NOVA, BTV, BNT и тн. Над ГЕРБ е опънат огромен медиен чадър. Съвсем проста е схемата - на предизборните дебати парламентарно представените партии и извънпарламентарните политически сили се явяват поотделно. С други думи, докато Борисов кара джипката, държи здраво кормилото, задава посоката на развитие на държавата и т.н, някакви лузъри, които дори не са в парламента, там нещо се оплакват. Докато едните работа, работа, работа, другите мрън, мрън, мрън, нали. Това е впечатлението, което се създава в хората, когато гледат "дебатите", които целят единствено да вдигнат пушилка и нищо повече.

Ако ГЕРБ някога се яви на дебат в някое телевизионно студио, там са само БСП, ДПС и ВМРО. ВМРО са съюзниците на ГЕРБ в следващия парламент, които в момента са строго обгрижвани. Накрая ще им прехвърлят няколко хиляди гласа и като нищо ВМРО ще влезе в следващия парламент. ДПС са неофициалните партньори, там всичко е ясно. На ДПС не им е нужно да управляват, когато имат квота в министерския съвет на ГЕРБ. Така те вечно ще са балансьор - златният пръст, който решава всичко в българската политика. Спомняте си Горанов, нали? Същият е един от най-верните хора на ДПС и той реди листите на ГЕРБ за тези избори. Разбира се, списъкът с колаборационисти не свършва дотук - Воля, НФСБ, че дори и някои извънпарламентарни партии като КОД, всички участват в спектакъла. Целта на последните не е да печелят гласове, а да отвратят хората и те да не гласуват.

Последно, какво да кажем за БСП? Опозиция ли са те? Не. Нинова е ортодоксален комунист. Тя не може без външен враг. Нейният външен враг е Борисов. За да може неосталинисткият преврат на Нинова в БСП да успее, тя има нужда от Борисов. Борисов и Нинова са скачени съдове. Всеки път, когато има избори, Нинова говори как ще бие ГЕРБ. По време на кампанията, противно на всякаква логика, прави всичко възможно да загуби. Това се случва и в момента, ако не сте наясно още. Какво става след изборите ли? Чистка в БСП. Трябва да се премахнат ненадеждните кадри, за да може следващия път врагът да бъде победен. Това обаче не се случва никога, а чистките продължават ли, продължават. Борисов получава България, а Нинова БСП.

В този карнавал ролите са отдавна разпределени. Богопомазаните партии в парламента и прокажената опозиция извън него не бива и не може да обитават едно и също телевизионно студио. ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО са причината България и демокрация да са взаимоизключващи се понятия. Няма случайни неща.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 59 гласа.

Свързани новини