Last news in Fakti

11 Март, 2021 17:00 4 869 50

Капанът ГЕРБ-БСП

  • емил соколов-
  • герб-
  • бсп-
  • скачени съдове-
  • бойко борисов-
  • корнелия нинова

ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО са причината България и демокрация да са взаимоизключващи се понятия

Капанът ГЕРБ-БСП - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емил Соколов, асистент-преподавател в университета в Екзитър, Великобритания:

Няколко неща трябва да са ясни на тези избори.

Първо, Борисов е твърдо решен да игнорира всякаква критика и да кара джипката. На това му се вика глуха защита в бокса. Те го нападат и плюят, а той обикаля страната, показва направеното и радва хората. Разбира се, радостта на хората е предварително подготвена и режисирана. Всичко е един добре организиран спектакъл. Например, Борисов сваля сакото от гърба си и го дава на случаен работник, който после се оказва общински съветник от ГЕРБ. Направо да настръхнеш от умиление.

Второ, този спектакъл се извършва с любезното съдействие на всички големи медии - NOVA, BTV, BNT и тн. Над ГЕРБ е опънат огромен медиен чадър. Съвсем проста е схемата - на предизборните дебати парламентарно представените партии и извънпарламентарните политически сили се явяват поотделно. С други думи, докато Борисов кара джипката, държи здраво кормилото, задава посоката на развитие на държавата и т.н, някакви лузъри, които дори не са в парламента, там нещо се оплакват. Докато едните работа, работа, работа, другите мрън, мрън, мрън, нали. Това е впечатлението, което се създава в хората, когато гледат "дебатите", които целят единствено да вдигнат пушилка и нищо повече.

Ако ГЕРБ някога се яви на дебат в някое телевизионно студио, там са само БСП, ДПС и ВМРО. ВМРО са съюзниците на ГЕРБ в следващия парламент, които в момента са строго обгрижвани. Накрая ще им прехвърлят няколко хиляди гласа и като нищо ВМРО ще влезе в следващия парламент. ДПС са неофициалните партньори, там всичко е ясно. На ДПС не им е нужно да управляват, когато имат квота в министерския съвет на ГЕРБ. Така те вечно ще са балансьор - златният пръст, който решава всичко в българската политика. Спомняте си Горанов, нали? Същият е един от най-верните хора на ДПС и той реди листите на ГЕРБ за тези избори. Разбира се, списъкът с колаборационисти не свършва дотук - Воля, НФСБ, че дори и някои извънпарламентарни партии като КОД, всички участват в спектакъла. Целта на последните не е да печелят гласове, а да отвратят хората и те да не гласуват.

Последно, какво да кажем за БСП? Опозиция ли са те? Не. Нинова е ортодоксален комунист. Тя не може без външен враг. Нейният външен враг е Борисов. За да може неосталинисткият преврат на Нинова в БСП да успее, тя има нужда от Борисов. Борисов и Нинова са скачени съдове. Всеки път, когато има избори, Нинова говори как ще бие ГЕРБ. По време на кампанията, противно на всякаква логика, прави всичко възможно да загуби. Това се случва и в момента, ако не сте наясно още. Какво става след изборите ли? Чистка в БСП. Трябва да се премахнат ненадеждните кадри, за да може следващия път врагът да бъде победен. Това обаче не се случва никога, а чистките продължават ли, продължават. Борисов получава България, а Нинова БСП.

В този карнавал ролите са отдавна разпределени. Богопомазаните партии в парламента и прокажената опозиция извън него не бива и не може да обитават едно и също телевизионно студио. ГЕРБ, БСП, ДПС и ВМРО са причината България и демокрация да са взаимоизключващи се понятия. Няма случайни неща.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    46 2 Отговор
    народа си ги избира на 04.04 !
  • 2 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    47 6 Отговор
    ЕДНО И СЪЩО СА ,ДОПЪЛВАТ СЕ
  • 3 Последния Софиянец

    59 6 Отговор
    Имам чувството че партиите са си поделили баницата и народа не им е нужен.

    Коментиран от #49

  • 4 Ох Баня

    16 19 Отговор
    Кой пише такива глупости? Най демократична държава е Китай. Някой знае ли изобщо що е демокрация?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сатъра на Хана

    17 5 Отговор
    А ЛЕЙБЪРИСТИТЕ И КОНСЕРВАТОРИТЕ В
    ОБЕДИНЕНИТЕ ПАКИСТАНСКИ ТЕРИТОРИИ , СА ПРИЧИНАТА ЗА УПАДЪКА НА БРИТАНИЯ :))
  • 7 Даа

    45 10 Отговор
    Безспорен факт е че страната ни се управлява от скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите и на Магарешки... Сега целта им е да вкарват ВМРО, за да си запазят досегашният модел ... Народеее !?!?
  • 8 Прав е за ГЕРБ-БСП-ДПС-ВМРО

    27 17 Отговор
    Мая Манолова : " На 4 април ерата на чекмеджетата свършва! Започва ерата на съдебното преследване на мутрите погребали България". Аз избрах и ще гласувам за истинската алтернатива на шайката , тези които ще ги изправят на подсъдимата скамейка за престъпления и геноцид над Българския народ! Бюлетината е номер 18

    Коментиран от #9

  • 9 Иван

    29 17 Отговор

    До коментар #8 от "Прав е за ГЕРБ-БСП-ДПС-ВМРО":

    Аз съм раздвоен да гласувам за Мая и триото от "Изправи се -Мутри вън" с номер 18 или за истинската патриотична организация "Възраждане" с номер 5. И на двете организация бе направен опит да не бъдат регистрирани от прокуратурата за да не участват на изборите! Това говори че не са част от статуквото. Или в краен случай ДБ с номер 11. Ето тези ще осъдят главатарите на хунтата!

    Коментиран от #12, #21

  • 10 боко ПКП

    15 5 Отговор
    oВ кочината едни и същи лица, време е да си ходят но.... трудно се премахва мафията вземала цялата власт и пари.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния Софиянец

    24 12 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Възраждане са пичове ,но няма да влязат в парламента и гласа ти ще го пишат на ГЕРБ.

    Коментиран от #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Милев

    27 11 Отговор
    Не Нинова,а лицето Емил Соколов,което е писало тези небивалици е ортодоксален комунист. Хора! Цялата опозиция трябва да се обединят около БСП,за да се бутне Мутрата от власт.

    Коментиран от #28

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бат Бойко дъртия комунист

    12 5 Отговор

    До коментар #15 от "пройчо":

    Аз съм ортодоксален комунист и Корнелия също .Ще се разберем.
  • 17 БСП, Герб,СДС,,ДПС, Шкембе воевода

    14 6 Отговор
    Към коментар 9,Абсолютно си прав,трябва да се гласува масово за Възраждане или изправи се.
    Всичко останало е големи кражби,и тормоз на нормалните хора

    Коментиран от #26

  • 18 Курумпе

    6 1 Отговор
    До га не се родът истински мъжйе..и неприложат същото, което е направило цървулите - милионери - НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!!..или както Ви е удобно - Онова, дето КПКОМПИ уж требе да прави, а то ги пази ..
    Просто е - всеки малък град има 5-10души облажили от последните 30години - РЕСТО , ВСИЧКо до 9коляно и на свързаните лица се одържавява!!!В големите градове са до 1000 души едрите играчи...Пак така - директно и право в имуществото - финанси,бизнес и недвижимости..ПОСЛЕ е лесно...в НЕЗАВИСИМИЯТ СЪД от емигрирали млади БГ магистрати с процентно заплащане от отвоюваното..ЕЙ на тези цър-вули - всички до един агенти и слуги на ДС им се дава шанс да се топят взаимно - иначе минимална заплата и Ведомствена панелка и ..да Одат Пеш...иначеняма да стане, а па с театъра наречен Избори - забравете, само ги узаконявате да Ви дерааа с по-голяма жар..
  • 19 Иван

    18 7 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Полека -лека на "Възраждане" започват да се приближават към реалния им резултат. Преди 12 дни последното проучване на МЕДИАНА им даде 2.9% а на Магарешкия с винкела 2.2%. До изборите вече ще им дават реалните а те са над 4%. Нека влязат и първото което ще внесе в парламента доктор Костадин Костадинов е разследване на грабителското 12-гофишно управление на кликата ГЕРБ
  • 20 Subaru STI

    12 4 Отговор
    Всички са купени, но не и Българско лято. Васил ще изправи хунтата пред съда. Времето й изтече, процесът - необратим.
  • 21 124

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Правиш се на умен, да размиеш вота в полза на гроб.
  • 22 КРАДЦИ

    3 5 Отговор
    вcички учacтвaт в cпeктaкълa. Цeлтa нa пocлeднитe нe e дa пeчeлят глacoвe, a дa oтврaтят хoрaтa и тe дa нe глacувaт.

    Пocлeднo, кaквo дa кaжeм зa БCП? Oпoзиция ли ca тe? Нe. Нинoвa e oртoдoкcaлeн кoмуниcт. Тя нe мoжe бeз външeн врaг. Нeйният външeн врaг e Бoриcoв. Зa дa мoжe нeocтaлиниcткият прeврaт нa Нинoвa в БCП дa уcпee, тя имa нуждa oт Бoриcoв. Бoриcoв и Нинoвa ca cкaчeни cъдoвe. Вceки път, кoгaтo имa избoри, Нинoвa гoвoри кaк щe биe ГEРБ. Пo врeмe нa кaмпaниятa, прoтивнo нa вcякaквa лoгикa, прaви вcичкo възмoжнo дa зaгуби. Тoвa ce cлучвa и в мoмeнтa, aкo нe cтe нaяcнo oщe. Кaквo cтaвa cлeд избoритe ли? Чиcткa в БCП. Трябвa дa ce прeмaхнaт нeнaдeжднитe кaдри, зa дa мoжe cлeдвaщия път врaгът дa бъдe пoбeдeн. Тoвa oбaчe нe ce cлучвa никoгa, a чиcткитe прoдължaвaт ли, прoдължaвaт. Бoриcoв пoлучaвa Бългaрия, a Нинoвa БCП.ВСИЧКИ ПАРТИИ СА ЗА РАЗСТРЕЛ !
  • 23 ЩОМ

    3 7 Отговор
    ФАКТИ Е АВТОР СЛОЖЕТЕ СНИМКИ НА МАЯ И ПИНОКИ О.
  • 24 Достойна присъда

    3 1 Отговор
    За съжаление партиите са слуги на олигархията те служат на задкулисието което признава само собственото си забогатяване и също се обогатяват гледайки от господарите си,политиците се страхуват и гнусят да се срещнат с народа,ако това не са режисирани преди това симпатизанти,хубаво е че нови партии се опитват да пробият, но без пари и връзки не става,само създаването на гражданско общество от свободни хора може да промени политическия модел, с контрола си да превърне политиците от сатрапи в служители технократи!
  • 25 Хуарбуса

    12 1 Отговор
    Ще ви дам един факт и за вас оставям решението !В родния град Варна на лидера на Възраждане Костадинов на местните избори преди година и 4 месеца той имаше повече гласове от кандидата на БСП и стигна балотаж срещу Гетбаджията Портних. Жителите на Варна знаят че е стойностен човек и гласуваха за него! Само в морската столица имаше на 1-ви тур 36 хиляди гласа а на балотажа повече защото обедини опозиционните гласове. Да не забравяме че Възраждане бе първата политическа организация която миналата година на 14 май организира първия антиправителствен протест срещу Гербаджийската хунта под надслов - "Ние сме народ - излизаме за оставка и съд на крадливата шайка". Над 15 хиляди човека със знамена на Възраждане и помня Буда как се бе покрил и напуснал МС. Така че не вярвайте на платените социологически агенции. Това им е целта. Като дават 2-3% на истински опозиционните партии и така да накарат хората да гласуват за статуквото уж за да не си загубят гласа! Аз реших - номер 5 за Възраждане
  • 26 Subaru STI

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "БСП, Герб,СДС,,ДПС, Шкембе воевода":

    Има само един, който ще отърве страната от 30-годишните кражби. Хунтата няма късмет, върховенството на закона наближава... Джипът е в аквапланинг, скоро ще катастрафира.
  • 27 Тц, тц

    5 1 Отговор
    От Екзитър може и да изглежда така,но за 10-11 годишно управление е някак първолашки коментара на г-на.Ако той може да направи повече от Борисов, нека го направи като англичанин, а не типично по български - като селска клюкарка!

    Коментиран от #30

  • 28 Време е да се събудите

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Милев":

    Ако си роден да бъдеш ПАТЕРИЦА, никога няма да проходиш истински!!!

    И какво стана накрая, от протеста остана само БСП всичко останало е потенциална ПАТЕРИЧКА на байХ0я.... А уж всички искаха да го свалят!!!!!
    И вие от към кой бряг на реката сте!!!!!
    А правителство може да има или около ГЕРП или около БСП...
    Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА и ДОГАНЯ, ще му хапнете отново маркуча...
    Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП!
    Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП И ДОГАНЯ... в случая това е БСП... иначе Тиквун ще е вечен!!!
    Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!

    Коментиран от #45

  • 29 така де

    6 1 Отговор
    Значи да гласуваме за ДБ или Мутри вън за да вкараме и тях така ,че да има повече опозиция като делят разпиления вот. Слави ми се чини новата патерица на герб.

    Коментиран от #33

  • 30 Попова

    8 5 Отговор

    До коментар #27 от "Тц, тц":

    И какво е направил другаря Борисов.Строи с пари на ЕС. Икономика нямаме само алъш-вериш. Ремонт на ремонт на ремонта и последния да затвори вратата. Какво е направил? Само прах в очите на хората. Който и да дойде с парите на Европа ще направи същото.
  • 31 бай Даньо

    2 6 Отговор
    Невероятни глупости! Не знам защо го прочетох това "мнение" до края. Бойко популиста игнорира всяка критика!? ГЕРБ ще прехвърли гласове на ВМРО, как точно става това!? Нинова не иска да спечели изборите!? ДПС управляват!? Всичко е спектакъл, всичко!? Ай стига бе!
  • 32 ЯСНО Е като Бял Ден !

    5 0 Отговор
    Избори - НЯМА ! Има поредна - РОКАДА ! Все едни и същи са на "масата" . И на това му казват Демокрация ! Милиардери - Честни и пенсионери - Грешни ! Това ли е правилният Свят ?
  • 33 Филип Георгиев

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "така де":

    И НА МЕН! НАЙ ВАЖНОТО Е МАРЕШКИ, ШКЕМБЕ-ВОЙВОДАТА И ЦЕЦУ НА 4-ТИ, 4-ТИ ДА НЕ СЕ ВПИШАТ В 4-ТЕ %-ТА. ОЧАКВАМ РЪСТ НАД СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ МАНИПУЛАЦИИ ЗА 'ДА БЪЛГАРИЯ' И 'ОТРОВНОТО ТРИО-МУТРИ ВЪН'. САМО ТАКА ВИЖДАМ НЯКАКВО СПАСЕНИЕ. МАКАР ЧЕ ПРИ Т'ВА НАРОДОНАСЕЛЕНИЕ ......?!?!?!
  • 34 С измама бе Обсебена Държавата !

    2 1 Отговор
    И сега ни разказват приказки от Шехаризада - че туй било то, Западното нормално общество ! Света на " нормалните бели хора" . Не ми допада тази лакардия !
  • 35 Нужен е ЕДИНЕН НАРОДЕН ФРОНТ

    4 2 Отговор
    И без К/ъв няма да стане смяната ! Власт с К/ъв се взема и с К/ъв се дава ! ИСТОРИЯТА го Доказва и го Потвъждава! Помним СИК и ВИС ! Те бяха именно " хирурзите " на " ПРЕХОДА към Просперитет " !
  • 36 Кои са ВИС и СИК ? Фабрики за витамини ?

    1 1 Отговор
    Или отрядите на ДС - Пол Пот от Камбоджа !
  • 37 ИЗБОРИ НЯМА !

    3 1 Отговор
    Има поредната РОКАДА !
  • 38 Вместо Генчо , ще е Пенчо !

    2 1 Отговор
    Вместо Бойко , ще е Побойко ! Ако не е Анастас - нека да е Атанас ! Все същия Праз !
  • 39 Нужен е ЕДИНЕН НАРОДЕН ФРОНТ

    5 1 Отговор
    ЕДИНЕН ФРОНТ ! И Национална Идея !
    ИДЕОЛОГИЯ ! Съединението прави СИЛАТА ! Останалото е Гаргара !
  • 40 ИЗБОРИТЕ са Г@рг@ра и Т@ш@къ !

    2 1 Отговор
    Какво значение има за Каишков , кой ще кара " ВЛАКА" , когато то пътува по Първа - " ГЛУХА" линия !
  • 41 Къде са песните на Гюрга Пенджурова ?

    2 1 Отговор
    " Хей Балкан , ти роден , наш! " А ? " От Балкана слиза , момък Снажен ! Командир на отряд Славен ПАРТИЗАНСКИ ! " ? Защо хората са БЯГАЛИ в Балкана ?
  • 42 ЗАВОДИТЕ не се ли върнат на НАРОДА !

    2 1 Отговор
    Ще живеем на " просия " !
  • 43 Какво стана със Стефан Стамболов ?

    3 1 Отговор
    Как завърши овчарчето Захари Стоянов ? А какво стана с Богдан Филов ? Защо нашите държавници винаги имат участта на ГРЕШНИЦИ !
  • 44 Г@з глава Затрива !

    2 1 Отговор
    Но акъла и не увира !
  • 45 Истината2

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Време е да се събудите":

    Браво за коментара ви..Най точно и правилно казано.Наистина събудете се,хора.И аз в няколкобщина коментара написах същото.И да се направи ПРАВИТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ.ДА СЕ ОБЕДИНЯТ ВСИЧКИ ОКОЛО БСП.ДА НЕ СЕ ДЕЛЯТ НА ЛЕВИ И ДЕСНИ. И ТАКА ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ПРЕСТЪПНАТА ХУНТА И ЩЕ СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ .НА 4.4.САМО БЮЛЕТИНА .4. ПОБЕДА.

    Коментиран от #46

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Боримечката

    1 1 Отговор
    бори борисов, наближава годишнина от Априлското въстание,да вземете най- сетне да се организирате и махнете чорбаджиите-изедници
  • 48 аз съм Веска

    1 1 Отговор
    В.С. КАЗА ДНЕС В ТЕЛЕВИЗИОННО СТУДИО , ЧЕ НЕ БИЛО ПРИОРИТЕТ НА ГЕРБ ВДИГАНЕТО НА ПЕНСИИТЕ . ЩОМ НЕ Е ПРИОРИТЕТ , ДА ГО СРЕЩАТ С ЛИЧНО ИЗРАБОТЕНИ ОРДЕНИ . И ДА МУ ГИ ЛЕПЯТ КОЙ КЪДЕТО НАМЕРИ .
  • 49 Истинският

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Право е десятката!Много точен коментар,защото всичко вече е наредено.Дебати и др. такива са парлама за пред света.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.