Отидете към основна версия

7 229 46

Борил Соколов за ФАКТИ: "Българско лято" получихме по-голяма подкрепа от тази в резултатите от ЦИК

  • борил соколов-
  • българско лято-
  • васил божков-
  • парламентарни избори-
  • бно

"На следващите избори „Българско лято“ ще се бори за доста по-сериозни резултати", каза Соколов

Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Получихме по-голяма подкрепа от тази, която се вижда. Имам предвид в резултатите, публикувани от ЦИК към момента. Ние смятаме, че част от вота ни не е стигнал, където трябва. Смятаме, че е възможно да има манипулации“.

Това каза пред ФАКТИ председателят на политическата инициатива на бизнесмена Васил Божков ПП „Българско лято“ Борил Соколов. Свързахме се с него, за да говорим за резултата, който партията получи на парламентарния вот на 4 април. Припомняме, че „Българско лято“ се яви на изборите посредством мандатоносител – БНО. При обработени 98.93% от протоколите у нас, резултатът на БНО („Българско лято“) е 94 004 гласа или 2.96% от вота.

Борил Соколов поясни, че от „Българско лято“ смятат, че част от гласовете, които са получили изобщо не са били регистрирани. „Искам все пак да благодаря за всички, които избраха на гласуват за нас. Дори да знаеха, че гласът им може да не бъде зачетен, въпреки всичко те ни подкрепиха. И то ни подкрепиха в едно медийно затъмнение, което имаше към нас. Социолозите явно също останаха „изненадани“ от резултата, който имаме. Продължаваме обаче“, каза Соколов.

Относно това дали „Българско лято“ ще се яви на следващите избори, той беше категоричен: „Да, със сигурност. Сега ще работим, за да доизградим нашите структури, да усъвършенстваме нещата. Смятаме, че следващите избори няма да са организирани от ГЕРБ. Ще участваме и ще се борим за доста по-сериозни резултати“.

На въпроса дали очаква следващите избори да са предсрочни да са в близкото бъдеще, Соколов отговори: „Очаквам следващите парламентарни избори да бъдат заедно с президентските. На тях вече ще се явим с „Българско лято“, а не с мандатоносител, защото партията ни вече е регистрирана“.

В края на разговора Борил Соколов разказа за два сигнала за манипулации, получени от симпатизанти на „Българско лято“. „Получавам много сигнали от наши съмишленици. Например сега една дама ми писа от Финландия, каза ми, че там има три секции, а досега е обработена само една. От ЦИК обаче заявяват, че вече имат 100% от гласовете от чужбина. В последните дни съм си писал може би с повече от 1000 човека. Един друг наш симпатизант ни писа пак за проблем. В секцията, в която той и други негови приятели – общо 15 души, са гласували за БНО (бел.: мандатоносителят на Българско лято“), накрая са регистрирани 0 гласа“, каза той.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 37 гласа.

Свързани новини