Отидете към основна версия

15 932 91

ДС смени тактиката

  • дпс-
  • герб-
  • бсп-
  • има такъв народ-
  • демократична българия-
  • изправи се! мутри вън!

Искат да дръпнат от фокуса на вниманието старите им проекти и да избутат напред алтернативата, за да й дадат възможност да се провали, да отчае хората и в последна сметка те да се върнат към добре познатото старо

Колаж: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Брифингът на ДПС отпреди малко затвърди хипотезата, която обзе мислите ми напоследък. А именно, че политическото инженерство на старата Държавна сигурност смени тактиката. По-младите ченгета и възпроизвелите се наследници на старите ченгета разбраха, че при създалата се ситуация да се върви към нещо познато - като ГЕРБ, БСП, ДПС на преден план, или на някакъв вид конфронтация, няма да е печелившо за тях.

Преди минути от ДПС, една от партиите, изпълнена с агенти на ДС и почетно оглавявана от старши ДС-ара Ахмед Доган, заяви, че ще подкрепи, без да участва със свои хора, правителство, което е изградено от "новите" партии, намерили място в 45-ото Народно събрание. Не пропуснаха, разбира се, да цитират и мечтата на агент Сава - експертен кабинет.

Само преди няколко дни - първо Борисов замечта заедно с Доган за експертно правителство с "да сложим експертите", а след това придворните му лакеи (на Борисов) започнаха да говорят, че ще подкрепят правителство на "Има такъв народ". Малки разлики, но фундаментът, на който залагат ГЕРБ и ДПС, е твърден сходен, за да е случаен. И определено не е случаен, защото задкулисното им ръководство е общо. Между тях, както каза Методи Андреев наскоро за ФАКТИ, има конкуренция кой е по-успешният проект на дълбоката държава. Тоест на ДС, мутрите и слугите им по веригата.

Но каква е великата идея на тъмното ДС задкулисие, ще попитате.

Просто е. Искат да дръпнат от фокуса на вниманието старите им проекти и да избутат напред алтернативата, за да ѝ дадат възможност да се провали, да отчае хората и в последна сметка те да се върнат към добре познатото старо. А създаване на правителство, без стабилно мнозинство и разчитане на ДПС и/или БСП, че и ГЕРБ, е ритуално политическо самоубийство. Още повече, на едно редовно правителство, в сегашната изключително тежка здравна и икономическа ситуация, ще му трябва време. А никой няма да му го даде и това е идеята на старите играчи - бързо наиграване (с тяхната "подкрепа") и охлаждане ентусиазма на гражданите за реална и съдържателна промяна. Но и самият факт, че получаваш подкрепа от ГЕРБ, БСП или ДПС, от първата минута започва да работи срещу теб.

Сега предстои тестът за "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Поддадат ли се, свършени са.

Избори, избори, избори е ужасът за ДС-арското задкулисие и управляваните от него партии.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 134 гласа.

Свързани новини