Отидете към основна версия

5 983 43

Еврейските деца ли заплашват България

  • израел-
  • българия-
  • ваксини

В тези напрегнати мигове, чартъри от Израел с първите туристи за Черноморието ни кацнаха в Бургас

Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече цяла седмица продължават сблъсъците между Израел и Хамас. От ивицата Газа са изстреляни до сега около 300 ракети. Според израелското разузнаване това количество представлява 10% от запасите на палестинската групировка. На склад има още 2700 от тези пратеници на смъртта. Танковете на TSAHAL заеха позиция на границата с Газа. Съвета за сигурност на ООН показва своята пълна безпомощност в стремежа си да прекрати конфликта. В същото време арабите от Западна Европа надигат глас. Те са няколко милиона! Еманюел Макрон забрани уличните протести, защото не желае да вижда палежи на коли и разбиване на витрини, които съпътстват подобни манифестации. Ангела Меркел също е под напрежение. Никой европейски ръководител не желае конфликта от Близкия Изток де се пренесе в Европа. Опасността от улични безредици с непредвидими последици расте с всеки час.

В тези напрегнати мигове, чартъри от Израел с първите туристи за Черноморието ни кацнаха в Бургас. Жени и деца, които излизат от подземни скривалища, които не са спали от дни, пристигнаха в една страна за която са чували само хубави неща. Израелските туристи не са избрали България случайно. В техния избор няма случайност. Това което се е случило през Втората световна война, със свещениците налягали по релсите за да спрат влаковете за Треблинка, се предава от поколение на поколение. Евреите са хора с изключителна памет. Те не забравят нито злото, нито доброто. И когато между две бомбардировки, които спират полетите на летището в Телавив, самолет с "щастливци" излети , той се насочва към България, не към Франция или другаде.

Първото им впечатление е "гръм от ясно небе"! На брега, който за гражданите на Израел, по настоящем, е най-гостоприемния в Света, те са посрещнати от чиновници, които се заяждат с децата им! Тези под 12 години трябвало да бъдат ваксинирани!

Престаряването е като "бъркането в очи, вместо изписване на вежди". Или както казва една народна мъдрост - Белята, която сам си направиш, никой не може да ти я причини!

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 51 гласа.

Свързани новини