Отидете към основна версия

11 129 80

Не се връзвайте на ченгеджийските им номера

  • дпс-
  • мустафа карадайъ-
  • българските патриоти-
  • ченгеджийски номера

ДПС цели както мобилизацията на своя традиционен електорат, включително и на колебаещите се между тях и други формации, така и мобилизацията на електората на „новия“ им скачен съд – „Българските патриоти“

Снимка: dps.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В никакъв случай не се връзвайте на ченгеджийските номера на ДПС (Д/С) и ортаците им от ВМРО, по известни сред антикомунистите като МВРО.

Изказването на Мустафа Карадайъ в Анкара, по време на среща с Мустафа Шентоп (председател на Великото национално събрание на Турция): „Тази земя (б.р. българската) е нашата земя. Турция е нашата родина“, е абсолютно съзнателно замислена и реализирана провокация, която цели поне две неща.

От една страна, ДПС цели както мобилизацията на своя традиционен електорат, включително и на колебаещите се между тях и други формации, така и мобилизацията на електората на „новия“ им скачен съд – „Българските патриоти“. Които, разбира се, не са никакви патриоти и това най-ясно видя при съвместното им управление с ГЕРБ. Което само формално беше само с ГЕРБ, но на практика може да се каже, че и ДПС имаше сериозно влияние в това управление.

И няма нищо по естествено от това истинският лидер на ДПС – Ахмед Доган, агент Сава от злокобната комунистическа Държавна сигурност, и лидерът на ВМРО (МВРО) Красимир Каракачанов, агент Иван от ДС, „да наливат вода в мелниците си“.

За съжаление, това изказване на Карадайъ има потенциала не само да мобилизира традиционния патриотарски електорат, но и да привлече значителна периферия, защото може да събуди националистическия инстинкт у много българи. За това и трябва да се бие камбаната, че това е просто една игра на думи, чиято крайна цел е власт.

Вярвайте, с надеждата да се докопаят до 46-ия Парламент, цялата предизборна кампания на споменатите псевдопатриоти ще бъде на база това изказване на ДПС лидера. А докопаят ли се до парламента, патерицата за ново управление на ГЕРБ е сигурна. Разбира се, в ново съглашателство с ДПС.

Днес въпросните „патриоти“ организираха протест пред централата на Движението, на който протест се скандираше „турците вън“ и „турски мекерета“. А това, разбира се, „налива вода в мелницата“ на ДПС. Освен това искат и партията на Доган да бъде забранена, което е единственото правдиво в цялата история. Да, ДПС трябва да се забрани, но не заради етническия състав на партията, а защото това е партията, на която до голяма степен дължим упадъка на страната.Техните „обръчи от фирми“ и ченгесаро-олигархични кръгове доведоха страната и обществото до истинска развала. И е изключително важно да се знае, че проблемът на будната част от обществото ни не е с това, че ДПС са „турци“, както твърди един комичен социолог, а с истинската демонична същност на тази партия.

Второто, което вероятно целят от ДПС, е изместването на фокуса от американските санкции по закона „Магнитски“, които „удариха“ и неразривно свързания с ДПС – Делян Пеевски, а също така и от протестната вълна в страната срещу главния прокурор Иван Гешев.

След изказването на Карадайъ в Движението им се иска в обществото да се говори за „националните предатели“ от ДПС, да има разделение на българи и турци, на християни и мюсюлмани. Това засега, слава Богу, не се случва, но успокоение не трябва да има, защото „въртенето“ на „Турция е нашата родина“ тепърва предстои в хода на предизборната кампания и българските граждани не бива да позволяват евтините ченгесарски манипулации да постигат резултат.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 117 гласа.

Свързани новини