Отидете към основна версия

2 541 21

Волен Сидеров: На България й трябва някой като Уго Чавес

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • венецуела
Сидеров се разписа в книгата за съболезновмания в посолството на Венецуела. Снимка: "Атака"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Уго Чавес е пример за българските патриоти като държавник, който следва интереса на народа си, а не чужди олигархични интереси. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който заедно с други депутати от неговата партия вписаха посланията си в книгата за съболезнования, отворена във венецуелското посолство у нас.

Сидеров изтъкна, че Чавес е венецуелски националист, който е точният пример какво трябва да се направи в България - връщане на ресурсите, на икономическите активи в български ръце и печалбите да работят за народа на България, а не за чужди компании.

Това, което "Атака" иска, Чавес го е направил във Венецуела, подчерта още атакистът и добави:
„Чавес и неговият път, неговият начин за управление е точният пример за управление на България. Това трябва да се направи и тук, за да има този висок стандарт на живот".

Според Сидеров, ще успеем да го направим, ако начело на държавата застане човек с характера, мисленето и смелостта на Чавес: „Днес венецуелските граждани са убедени, че друг път няма за страната им, след като видяха и усетиха добрите последици от неговото управление."

Лидерът на "Атака" разказа и за един много интересен аналог, за който разбрал по време на 30-минутната си среща с посланика на Венецуела у нас. По същия начин, по който Сидеров е изобразяван с хитлеристка свастика на ръката, така американска телевизия е представяла и Уго Чавес.

Така са искали да отблъснат хората от него, но за щастие това не е станало във Венецуела. Тук донякъде постигнаха успех, но сега виждаме, че много хора на протестите скандират нашите лозунги и вече са узрели за онова, което "Атака" говори осем години, коментира националист номер едно, добавяйки, че е оптимист и за България.

По време на срещата двамата с посланика си разменили взаимно информация за това какво става в България и Венецуела. Сидеров е използвал възможността да изясни един много важен въпрос, а именно за ситуацията около чуждите компании, на които е била отнета концесията. Той добави, че в България най-много се плашим от това, че ако си върнем златодобива или енергото в български ръце, ще плащаме много.

Венецуелските депутати го успокоили, че чуждите компании, които те изгонили, са завели дела, но са ги загубили.
Трябва да сме наясно, че не ни застрашават такива плащания, с които се опитват да ни плашат определени политици. България може да спечели делата срещу чуждите монополи, убеден е лидерът на "Атака".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини