Отидете към основна версия

13 653 133

С Борисов начело ГЕРБ не може да добави избиратели

  • герб-
  • бойко борисов-
  • избори-
  • кампания

Ако обаче бъде свален от ръководния пост, партията ще се изравни с Цветановата

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече е кристално ясно, че за идващите парламентарни и президентски избори ГЕРБ ще залага на твърдото си ядро привърженици. Борисов пусна в обращение обичайния си арсенал от народняшко-просташки тиради, изпълнени с клинично самохвалство, жалък хленч, стъписващо смехотворни внушения и брутални измишльотини. По този начин няма как да привлечеш нови избиратели. Няма с какво да ги грабнеш. Негласуващите искат нещо съществено ново - и като подход, и като облик, и като изказ. Нови физиономии в краен случай. А тези условия не са на разположение при бившите управляващи. При кампанията на ГЕРБ, очаквано поета "на ръчно" от Борисов, да се случи това би било сбъднат абсурд.

Вероятно бившият премиер е наясно с това и си е поставил за задача да държи на любовната каишка тези избиратели, които са му сигурни. И това става по начина, превърнат в запазена марка на трикратния премиер. С този човек начело ГЕРБ може само да губи електорат, няма как да добавя - просто е невъзможно някой внезапно да изпита силно привличане към управлявалите 12 години и най-вече към лидера им.

Никой обаче не знае какво ще се случи с партията, ако Борисов се оттегли. За отстраняването му не може и да се мисли и потенциалните извършители на евентуален пуч би трябвало да са наясно, че това би запратило ГЕРБ на бунището при Цветановата партия.

И ако изходът от президентските избори изглежда предначертан, то евентуална победа на ГЕРБ на парламентарните, каквато сочат всички агенции, би била чудесна възможност за лидерът на партията да се оттегли. Знаем колко му е важно последно той да е победител. Онова с пребитите дузпи не беше шега.

Ако му пука за партията, да влезе в ролята на Почетния хидроинженер.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 85 гласа.

Свързани новини