Отидете към основна версия

11 360 31

Позорният избор на "нов" шеф на ДАТО

  • дато-
  • веселина томова-
  • цветан китов-
  • бисер борисов

Веселина Томова беше права

Цветан Китов Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Текст на Любомир Борисов

Някак тихо и без шум мина едно ключово назначение на служебното правителство и издаден указ от президента Радев.

Става въпрос за новия – стар председател на ДАТО Цветан Китов – Бисер Борисов.

След 8 години вярна служба на БСП, ГЕРБ и ДПС бе освободен стария председател Цветан Китов и то забележете с какви мотиви- за извършени недопустими действия, уронващи престижа на ДАТО. С една дума- дисциплинарно уволнен.

В обществото се зароди една светла мисъл за започващата промяна, за ново начало и светло бъдеще. Да ама Не.

Защото тихомълком и извън всякаква нормална логика, следвайки вдигнатия юмрук на президента Радев, ДАТО бе поета от заместник председателя на агенцията Бисер Борисов.

Човекът, който 7 години е бил рамо до рамо с Китов и ГЕРБ. Същият, който е подписвал СРС срещу хилядите протестиращи граждани, подслушвани и следени, мълчал е и е обслужвал властта на ГЕРБ и главния прокурор по време на протестите. Същите тези протестиращи, които бяха излъгани и подведени от вдигнатия юмрук на Радев.

На тези протести бяха пребити мирни граждани и журналисти, за което главния секретар на МВР Ивайло Иванов бе уволнен дисциплинарно абсолютно правилно.

Та същото това обществото пита каква е разликата между двамата- единия уволнен, другия повишен. Едни съотборници, но различна съдба.

Всъщност с назначението на Ивайло Иванов за шеф на столичния инспекторат, съдбите на двамата се изравниха. Но нещо хората не разбират- как така, единия е човекът на ГЕРБ, другият на Радев….нещо сбъркано има….Да ама Не. Няма нищо сбъркано.

Затова Веселина Томова беше права – тече подмяна, а не промяна. И колкото по бързо го разбере обществото, толкова по бързо ще падне модела на задкулисието.

Дали не трябваше да има протести и пред сградата на ДАТО за назначението на Бисер Борисов, както хората протестират и пред Столична община за безумното назначение на Ивайло Иванов…. Да, трябваше да има протести.

Защото ето кой е новия председател на ДАТО Бисер Борисов.

Най- важната част от скромното му cv е , че същия е зет на генерал Стоимен Стоименов, съветник на президента Плевнелиев, независимо червените си окраски, участник в комисията по вътрешен ред и сигурност, оглавявана от Димитър Дъбов, с участник Светлозар Лазаров в нея. Та, в семейството на генерал Стоименов се създават стройни семейни отношения, в които участва и втория зет- небезизвестния Самир Искандер Франсис, натурализиран иракчанин. Та, втория зет, известен като Ибрахим, е с общи фирми със Златко Баретата, както и с изгонения като заплаха за националната сигурност руски мафиот Константин Циганов. Интересен факт е, че от строителната фирма на гореспоменатите господа, Цветелин Йовчев си е закупил апартамент докато е началник в ДАНС.

След като престъпните обвързаности на новия председател на ДАТО били засечени и установени през 2007 г. от службите за сигурност в България, той скорострелно е скрит в звеното на ДАНС в СДВР.

До 2014 г. когато е назначен лично от Бойко Борисов за заместник председател на ДАТО. До днес, когато уж промяната на президента Радев и служебното му правителство го назначиха на върха на ДАТО.

Всеки сам да си отговори на въпросите , които несъмнено са изникнали в главата му. Аз лично се интересувам защо мълчат т.нар. партии на протеста? Те самите са потърпевши от това назначение. А какво мисли новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев за това назначение???

Веселина, поздравления за истините, които написа за президента, но много не ти повярваха…


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.

Свързани новини