Отидете към основна версия

24 634 200

Когато знаеш, че друг ще "претака" 13-те милиарда от Брюксел...

  • бойко борисов-
  • стойчо кацаров-
  • пари-
  • брюксел-
  • план

Спорно е кой спи по-добре - здравният министър или бившият премиер

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не му е лесно на Стойчо Кацаров. Кофти е да се будиш сутрин и да знаеш, че си здравен министър точно сега. Нападат го от всички страни - най-голямата пробойна на служебния кабинет бил, провалил се напълно с коронакризата, преструвал се, че е загрижен за пропадналия ваксинационнен план, пък бил завършен антиваксър. Да не си му на мястото.

Но и на Бойко Борисов не му е по-комфортно, повярвайте. Да знаеш, че в един момент от Брюксел ще тръгнат 13-те милиарда по Плана за възстановяване и развитие, а друг ще ги "претака". Как спи този човек, не знам. Иска се стоицизъм и мъжество, за да го преглътнеш. Сега нали се сещате защо ГЕРБ не внесоха Плана, докато си събираха багажа от Дондуков 1.

Можеха ли да го внесат? Можеха. Важно ли беше? Извън съмнение. Какво обясниха? Ми то...ние сме готови, ама не е наша работа. Новите да се оправят. С надеждата служебните да се забатачат из точките и подточките, да се забавят фатално, да направят някой идиотизъм и да ги сочат с пръст от Брюксел какви жалки лузъри са. Ако може не само да ги отрежат от вимето на ЕС, ами и някоя глоба да им праснат, дето народът да я плаща, белким ги намрази бързо. Въобще...да се издънят зрелищно и напоително.

Всяка партия, организация, общност, прилича на своя лидер. Неговият облик и същност преливат и изпълват колективния ѝ дух, толкова по-бързо и пълнокръвно, колкото по-силно е влиянието на лидера сред обкръжението му.

Сещате се чий облик и поведение е приела партията на бившите управляващи...


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 267 гласа.

Свързани новини