Отидете към основна версия

3 766 36

С вълнени чорапи не се танцува

  • божидар чеков-
  • генерал пиер де вилие-
  • франция-
  • украйна

Генерал Пиер де Вилие е категоричен: Ние нямаме нищо общо с тази война!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Купонът в Херцон напомни на французите черно-белите филми от Втората световна война. Вместо изблици на радост от победата на украинците, парижани продължават да разграбват магазините за топли дрехи, а тези които имат камини – да трупат дърва за горене.

Появата на Зеленски на брега на Днепър съвпадна с интервю на доскорошният началник щаб на френската армия – генерал Пиер де Вилие. Висшият офицер открито заяви, че нито Франция, нито Европа имат интерес от тази война. Де Вилие не е убеден дори от ползата, която американците биха извадили от нея.

Освободен от длъжност преди 5 години, генералът се ползва с авторитет и уважение не само в средите на офицерите. Той дори бе спряган за кандидат президент, именно защото мнението му в много случаи се различава от това на Еманюел Макрон. На първо място, както за всички френски офицери, е заветът на Де Гол – суверенитет на Франция по отношение на Съединените щати. В заключение Пиер де Вилие призовава за незабавно прекратяване на военните действия и преговори с Русия.

Мнението, което преминалият в запаса генерал споделя, не е случайно. Продължението на военните действия не вещае нищо добро. То отговаря на безпокойството на повечето французи пред лишенията, които се задават с приближаването на зимата.

Към останалите, които все още подкрепят Макрон за доставките на оръжие, генерал Пиер де Вилие е категоричен: Ние нямаме нищо общо с тази война!

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 47 гласа.

Свързани новини