Отидете към основна версия

3 102 75

Всякакви преговори с Путин са капан на Кремъл

  • владимир путин-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Русия трябва да бъде неутрализирана чрез критично отслабване на армията

Снимка: ЕПА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на polskienowiny.pl

На фона на войната на Путин "срещу всички", на която Русия изглежда се е решила, критично ѝ липсват обучени войници и адекватно въоръжение. Ако с първото може да се справи за определено време, като мобилизира до милион души и ги изпрати на полигоните, то за второто перспективите са доста неясни. Руският военно-промишлен комплекс може да произведе достатъчно количество въоръжение само при условия на тактическа пауза, по време на която на фронта ще има застой и няма да се водят бойни действия, водещи до загуба на военна техника. Това е основната цел на Путин: да създаде условия за фиктивен мир и след това да премине в настъпление с нови сили. Украйна и Западът не трябва да позволяват на Кремъл да осъществи този коварен план.

Русия губи военна техника на фронта с катастрофални темпове. По приблизителни оценки руските въоръжени сили са загубили около 60% от танковия си парк, 40% от бойните машини на пехотата /БМР/, 20% от артилерията, около 30% от самолетите и 18% от хеликоптерите. Русия ще се нуждае от около десет години, за да компенсира тези загуби. Въпреки строгата заповед на Путин за увеличаване на производството на военна техника, през 2022 г. то се е увеличило само с 16% - жалка цифра на фона на реалните загуби на фронта. Ако унищожаването на руската военна техника продължи със сегашните темпове, до края на 2023 г. Русия реално няма да разполага с танкове и БМП, ще загуби половината си самолети и пр. Това значително ще надхвърли т.нар. критична граница и ще превърне руската армия в армия, мобилизирана с автоматично оръжие.

Въпреки пропагандата на Кремъл за непобедимостта на руската армия и нейната неуязвимост за западните оръжия, реалността е съвсем друга. Руската армия е деградирала много и е загубила най-добрия си личен състав, ще отнеме 5 до 10 години, за да се върне на предвоенното ниво. И най-важното е, че бързо се изчерпва и загубите се увеличават поради изпращането на необучени наборници на фронта, които се използват като пушечно месо. Путин никога няма да признае своя грешка и ще убива руснаци със стотици хиляди в преследване на своите ужасни геополитически заблуди. Няма да се стигне до реални преговори, камо ли за мир. Следователно единственият реален начин за неутрализиране на руската заплаха е да продължим да доставяме на Украйна оръжие.

Путин не може да се насити да повтаря желанието си за преговори. Проблемът е, че той никога не казва истината. Цялата риторика на Кремъл е пълна лъжа, подла и цинична. Ако Украйна се съгласи на преговори, наистина ще има застой на фронта и подобие на мир. Но след известно време Русия, след като се възстанови и натрупа оръжие, ще започне масиран обстрел на собствената си или окупирана територия, ще обвини Украйна, едностранно ще наруши споразуменията и ще започне пълномащабно настъпление. Това е брутална реалност и потвърждение, че руската армия трябва просто да бъде системно унищожавана, иначе ще застраши съществуването на цяла Европа.

Русия използва тактиката на „пълзяща експанзия“, завладявайки окупираните територии на Украйна и постепенно установявайки там своята държавност, пренебрегвайки позицията на местните жители и пренебрегвайки принципите на международното право. Прогонването на окупатора от територията на Украйна е възможно само със сила: с нанасяне на неприемливи загуби и нанасяне на удари с голяма точност, които водят до огромни загуби. Класически пример е атаката срещу центъра за професионално обучение в Макиевка, където са били настанени над 600 окупатори. Ако такива инциденти се случват системно, Путин няма да има кого да изпрати на война след шест месеца.

Западът има всичко необходимо, за да помогне на Украйна да прогони окупатора от земята си. Руските оръжия са абсолютно неконкурентоспособни по отношение на техните западни аналози и Русия реагира много чувствително на трансфера на такива оръжия в Украйна. Въоръжените сили се нуждаят от тежка бронирана техника, артилерия и ракети с голям обсег за поразяване на щабове, логистични пунктове и линии, жива сила и оръжия на противника - единственият вариант за противодействие на руската заплаха, която е напълно способна да се разпространи из целия европейски континент. Силна и независима Украйна е триумф на Запада в защитата на своята цивилизационна принадлежност.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 52 гласа.

Свързани новини