Отидете към основна версия

2 705 24

Най-хубавият ден в живота ни

  • емил йотовски-
  • сватба-
  • приказка-
  • кумове-
  • млади-
  • празник

Честита ни сватба

Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чували сте. Знаете. Най-хубавият ден в живота е бил деня на сватбата.

Е, честита ни сватба.

Събитието е толкова мащабно, че няма да продължи един ден. Нито три, както е в приказките. Повече ще продължи.

При по-внимателно вглеждане младите хич не са млади, но за сметка на това не се обичат. Мразят се. Женят се за да си вредят и накрая да вземат подаръците. Нито булката е съвсем девствена, нито младоженецът толкова потентен. Ако се наложи да оставят любовни следи по брачния чаршаф има от къде да вземат кръв. Кръвта е без пари и е в изобилие.

Кумовете също са наясно с положението. Не изпадат в сватбена еуфория и пестят думите си. Внимават кой ще води хорото и най-вече дали някой от гостите няма да се напие и да прави простотии.

Селския пристав също е поканен. Заредил е пушката с каменна сол и върти мустак и изглежда така все едно и той ще намаже. Знае, че който държи пушката – намазва.

Гостите… гостите са най-очарователната част. Всички са поканени, но с едно малко условие. Всеки сам си плаща гощавката. Освен това плаща гощавката и на гостите от съседните села и също така е задължено, повтарям задължено носи подаръци. Подаръците най-добре в брой. За уважение говорим, все пак.

Очаква се и бой да има. Как така сватба без бой? Специално за случая са докарали един прокурор, който не може да мине за особено прилежен и обективен, но за сметка на това до скоро недосегаем. Затова всички не го обичат. Е, след сватбата вече ще е досегаем и ще го бият на смени, но това малко по-натам.

Младите, както си трябва, ще живеят заедно. Ще има строги правила в отношенията им. На масата ще лапат колкото могат, а вечерта в кревата девет месеца единият е отгоре, девет месеца другия. И така докато им се протъркат възгледите или някой непорочно забременее.

Всички от селото това сме искали? Нали? Ако някой не го е искал –чемадан-Москва или пък баг - Вашингтон. Стига виза да получите. Ако ли не, просто вървете и се застреляйте някъде на скришно за да не разваляте празника на останалите. Самоубийството ви ще бъде отчетено като празничен салют в чест на младоженците.

А сега, честито! Горчиво и наздраве.

А на нас, останалите, каквото остане.

П.П. Самата идея, че има ден, който е най-хубавият ден в живота ни е ужасна, защото предполага всички останали дни да са по-лоши. Но в случая, това е добре, защото и по-лошо може да стане.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 45 гласа.

Свързани новини

  • Извращението Евровизия

    Мислех да сложа някое по-меко заглавие но не бива. Извращенията трябва да се наричат извращения. Да се знае, че са извращения и да се помнят като таки ...
    днес в 10:19 ч.
    2 002
    31
  • Разводът е от дявола

    Отново трябваше да прочета нещо по въпроса, написано не на български, а на английски, за да разбера – Разводът е от дявола. Кратко и ясно - точк ...
    30.04.2024
    2 209
    28
  • Законен начин да си престъпник

    Няма как да не прави впечатление, че когато нещо подло, несправедливо или откровено гадно се търси да се облече в някакви чисти дрехи се използва опре ...
    23.04.2024
    2 489
    25
  • Страната на евро пуделите

    Нека опиша ситуацията. Моето куче има повече от всичко, което сте спечелили в продължителния си живот. Изводът е ясен – бъди правилното куче и щ ...
    11.04.2024
    2 505
    33
  • Вие, глупави хора

    Приемете го с мъжество! Вие сте глупави хора и не можете да мислите. Разсъжденията ви са провал. Те съсипват вашия живот и живота на вашите деца, но н ...
    27.03.2024
    3 746
    55