Отидете към основна версия

7 Октомври, 2023 08:12, обновена 7 Октомври, 2023 08:12 9 599 165

Бойко Борисов е най-великият политик на целия ни преход

  • елена кодинова-
  • бойко борисов

Казвам го с горчивината на човек, който е скъсал много обувки да протестира срещу него

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на журналиста Елена КОДИНОВА

Преди да се случи каквото и да било в българската политика и да започнем да заприличваме на някаква нормална европейска страна, трябва да си признаем едно нещо - Бойко Борисов е най-великият политик на целия ни преход.

Казвам го с горчивината на човек, който е скъсал много обувки да протестира срещу него. И който е наясно с цялото мракобесие на неговото управление и в София, и в страната.

Бойко Борисов бе първият политик, който откри формулата на успешното управление в България - да си ОК с "началниците". Иван Костов преди него се сети за същото, след като видя (и участва) в цветната революция срещу Жан Виденов, който бе решил да прави България суверенна и самостоятелна държава. Това нямаше начин "началниците" да го позволят. Костов се възползва от реакцията на "началниците", помогна им, те му позволиха да краде яко 4 години. Но той не разбра това, което Бойко разбра - трябва да продължиш обслужването, дори когато паднеш от власт. Костов си бе въобразил, че това е еднократен данък. Мне, доживотен е. Ето това Бойко знае и затова е толкова траен. Бъзици, мемета, протести, изобличения, разследвания - нищо не го бута. Тефлон!

Бойко Борисов владее също така едно умение, което аз дълго време се опитвам да усвоя - да се представяш за по-прост, отколкото всъщност си. Тогава враговете ти си притъпяват вниманието и после ти си правиш с тях каквото си искаш. Това прави той сега с ППДБ. Те са сигурни, че той е тъп, а те адски умни, но той ги върти на шиш и ги бие като маче у дувар.

Бойко е политическо животно. Феномен. Част психопат, част банкянски тарикат, част сладкодумец, част човек, който умее да работи с хора и да няма никакви угризения, когато ги хвърля в боклука, ако му натежат. От над трийсет години следя политиката, такова не съм видяла. Не мога да му насмогна да го плюя и в същото време да се чудя как може да бъде победен. Засега не виждам политическа сила, която да може да му се опре.

Политическата сила, която ще направи България нормална държава, е тази, която ще успее да надхитри Бойко - но не да му заеме мястото (както се опитват да правят и ПП, и ДБ, които получават ерекция, когато си помислят как биха крали на мястото на Бойко и към това се стремят) А да сменят играта, но затова се изискват топки. Той засега изглежда непобедим. По-непобедим от Доган. Казвам го с адска мъка и горчивина.

Текстът е публикуван във Фейсбук

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 154 гласа.

Свързани новини