Отидете към основна версия

2 976 28

Кметовете на най-големите ни градове вече са ясни, въпреки че до изборите има още няколко дни

  • местни избори-
  • резултати

Прогнозите на хора, които слагат парите си за победителите са по-близки до реалността, отколкото мненията на социолози и политолози

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искате да знаете кои ще са победителите в някои от най-големите български общини на 29 октомври? Няма проблем, резултатите с голяма степен на вероятност вече циркулират в медийното пространство.

Не, не става въпрос за дълбокомъдрите слова на знайни и не дотам знайни политолози, социолози и прочие експерти. Те могат да говорят както им изнася, в зависимост от интереса си. И го правят. Понякога с бомбастични прогнози от сорта "Ваня Григорова води на Хекимян в София". Но те не залагат нищо в прогнозите си, освен защита на собствените си ползи. Вместо реални прогнози, често ни поднасят дълбокомислени фрази, зад които прозират кой как им е поставил въпроса за проучванията им.

Тук става дума за прогнозите на хора, които слагат пари срещу своите прогнози. Бъдете сигурни, те ще търсят максималната възможна сигурност, за да не загубят. Това са залаганията за изборите, които специализирани сайтове за хазарт вече публикуваха. И в които има 99% реална прогноза и минимална възможност тя да не се сбъдне. Защо им вярвам ли? Защото парите са незаобиколим фактор не само в икономиката, но и в политиката.

Така че ето кои ще са кметовете в някои градове според тези, които прогнозират срещу парите си:

София - Васил Терзиев

Пловдив - Костадин Димитров

Варна - Иван Портних

Бургас - Димитър Николов

Русе - Пенчо Милков

Независимо дали на първи тур или на втори тур, това са имената на победителите. Възможно ли е грешно предвиждане? Да, но вероятността за това, измерена с проценти е нищожна. Проверката на тези прогнози ще направим на 29 октомври или на втория тур. Въпросът, който остава да виси във въздуха е- защо трошим пари да правим избори, когато резултатите са ясни. И после се чудим, аджеба, що толкова малко хора отиват до урните.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 31 гласа.

Свързани новини